Sú zvyknutí na to, že vytŕčajú. Môžu dokázať to, čo Gáborík a Černák

Filip Mešár (v popredí).
Filip Mešár (v popredí). (Autor: TASR)
Marián Szűcs|22. dec 2020 o 16:22

Bojujú o nomináciu na MS.

EDMONTON, BRATISLAVA. Keď slovenskí hokejisti v piatok vykorčuľujú na svoj prvý zápas na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov, môžu byť pri tom aj traja výnimoční mladíci.

Ešte nemôžu šoférovať a aj občiansky preukaz majú len krátko. Keď Slovensko v roku 2002 získalo titul majstrov sveta, ešte neboli na svete.

Majú totiž len šestnásť. Obranca Šimon Nemec a útočníci Filip Mešár a Juraj Slafkovský bojujú o nomináciu na juniorský šampionát, ktorý sa tradične koná na prelome rokov.

Pokúšajú sa o to, čo pred nimi zo Slovákov dokázali iba Marián Gáborík a Erik Černák. Tí tiež hrali na šampionáte dvadsiatok už ako 16-roční.

Sú zvyknutí, že vyčnievajú

Nemec, Mešár a Slafkovský vstupovali do prvej fázy prípravy na šampionát spolu so 42 ďalšími hokejistami. Všetci boli starší.

Program Slovenska na MS

Slovensko – Švajčiarsko (25. december o 20.00)

Slovensko – Kanada (28. december o 0.00 – polnoc z nedele na pondelok)

Slovensko – Nemecko (29. december o 3.30)

Slovensko – Fínsko (30. december o 20.00)

Časové údaje sú v SEČ.

Trojica mladíkov však prežila zatiaľ všetky zužovania kádra a odletela s reprezentáciou do Edmontonu, dejiska šampionátu.

Pred štartom turnaja musí tréner Róbert Petrovický vyradiť z tímu ešte päť hráčov – jedného brankára a štyroch korčuliarov.

Rozhodnutie má oznámiť po prípravnom zápase proti Česku (hrá sa v noci zo stredy na štvrtok).

Šikovní mladíci majú napriek nízkemu veku sľubnú šancu dostať sa do konečnej nominácie. Sú kreatívni, nebezpeční pre brankárov súpera, hrávajú presilovky. A majú už nemalé skúsenosti s veľkým hokejom.

Vlastne sú už zvyknutí na to, že všade prídu skôr ako ostatní a vekovými kategóriami sa presúvajú zväčša s niekoľkoročným predstihom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Sú zvyknutí na to, že vytŕčajú. Môžu dokázať to, čo Gáborík a Černák