Nedorost má ťažký otras mozgu. Klub verí, že mužstvu ešte pomôže

Václav Nedorost opustil ľad na nosidlách.
Václav Nedorost opustil ľad na nosidlách. (Autor: SITA)
SITA|11. jan 2017 o 22:32

Slovan prišiel do konca sezóny o obrancu Mareka Ďalogu, ktorý si v zápase proti Jekaterinburgu zlomil ruku.

BRATISLAVA. Hokejový Slovan Bratislava prišiel v stredajšom domácom súboji KHL proti Avtomobilistu Jekaterinburg (3:2 po predĺžení) o dvoch stabilných členov kádra. V záverečnej päťminútovke po ataku Anatolija Golyševa museli útočníka Václava Nedorosta transportovať z ľadu na nosidlách a putoval priamo do nemocnice, kde mu diagnostikovali ťažký otras mozgu.

"Stále pociťujem bolesť na hrudi, bolí ma hlava i za krkom, to sa však pri takomto zranení dalo očakávať. Ide o ťažký otras mozgu, našťastie nemám krvácanie do mozgu," povedal Václav Nedorost pre portál cas.sk.

Je možné, že si skúsený český útočník v tejto sezóne už nezahrá. Klub však verí, že ho diváci na ľade ešte uvidia. "Pri tomto type zranení je ťažké odhadnúť návrat hokejistu na ľad. Veríme však, že nám vo zvyšku sezóny ešte pomôže," uvádza sa na oficiálnom účte Slovana Bratislava na facebooku.

(Autor: SITA)
(Autor: SITA)

V predĺžení sa po ataku súpera zranil aj obranca Slovana Marek Ďaloga, ktorý má zlomenú ruku. "V najbližších dňoch ho čaká operácia a za tím už v ročníku 2016/2017 nenastúpi," uvádza ďalej bratislavský klub na facebooku.

"Sú to dôležití hokejisti a budeme ich musieť nahradiť v zostave ďalšími hráčmi," poznamenal kouč Říha po stredajšom zápase.

Tvrdý zákrok na Václava Nedorosta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Nedorost má ťažký otras mozgu. Klub verí, že mužstvu ešte pomôže