Neberiem sa vážne, preto som si spravil aj tento účes, hovorí Jiří Procházka

Jiří "Denisa" Procházka.
Jiří "Denisa" Procházka. (Zdroj: Instagram/jirkaprochazka)
Dávid Lukáč|20. apr 2021 o 15:24

„Môj súper je môj učiteľ, aj môj žiak,“ tvrdí česká jednotka.

PRAHA. Jiří Procházka, historicky prvý český bojovník, ktorý sa predstaví v hlavnom zápase turnaja UFC, odletel do Las Vegas, kde sa 1. mája uskutoční jeho súboj s bývalým titulovým vyzývateľom Dominickom Reyesom.

Pred odletom ešte pre iSport.cz stihol prezradiť, ako sa vyrovnáva s tlakom, ako vidí prípadnú titulovú možnosť, a k slovu sa dostali aj Jiřího tréneri. 

„Trošku cítim nervozitu z očakávania toho výkonu. Ale o čo ide? Kašlem na to. Neberiem sa tak vážne, a preto si napríklad urobím túto vec na hlave,“ naráža Procházka na svoj nový účes. „Preto dokážem ísť do zápasu s čistou hlavou.“

Procházka sa netají tým, že sa chce prepracovať k titulu poloťažkej váhy UFC, ktorý roky patril legendárnemu Jonovi Jonesovi a v súčasnosti ho drží Poliak Blachowicz.

Bude už po prípadnom víťazstve žiadať o titulovú šancu? „Neviem, či by to nebolo odo mňa opovážlivé. Uvidím, aké tam budú možnosti. Skúsim sa pobaviť s prezidentom UFC Whiteom. Mám hlavný zápas, tak možno by som mal mať to privilégium s ním hovoriť. 

Môj smer je jasný, a to je titul. A či bude za jeden-dva zápasy, to mi je jedno. Chcem si užiť tú cestu v UFC, predovšetkým tie výkony,“ hovorí Procházka.

Tréneri veria, že Jiří zúročí dlhú prípravu a podarí sa mu zvíťaziť. Je potrebné sa však oprostiť od tlaku, ktorý prináša hlavný zápas večera.

„Treba to brať ako zápas a nepitvať to. Ideme vyhrať, urobili sme v príprave maximum. Berieme to pozitívne. Ideme bližšie a bližšie k špičke a vysnenému titulu,“ tvrdia tréneri Karaivanov a Hovězák.

A ako vníma česká jednotka MMA svojho protivníka Dominicka Reyesa? „Môj súper je môj učiteľ, aj môj žiak. Beriem to ako jedno. Máme si čo odovzdať navzájom. Teším sa na jeho štýl,“ uzatvára. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Neberiem sa vážne, preto som si spravil aj tento účes, hovorí Jiří Procházka