Neapol valcuje ďalej, Hamšíkov ôsmy gól v sezóne

(Autor: SITA/AP)
SITA|31. jan 2011 o 13:00

Futbalisti talianskeho SSC Neapol pokračujú vo výborných výkonoch, v nedeľu sa o tom na vlastnej koži presvedčili hráči Sampdorie Janov.

Futbalisti talianskeho SSC Neapol pokračujú vo výborných výkonoch, v nedeľu sa o tom na vlastnej koži presvedčili hráči Sampdorie Janov.

NEAPOL. Tím okolo slovenského reprezentačného kapitána Marka Hamšíka zvíťazilo na domácej pôde v rámci 22. kola najvyššej domácej dlhodobej súťaže nad svojím protivníkom jednoznačne 4:0 a upevnilo si 2. pozíciu v tabuľke Serie A za vedúcim AC Miláno.

Reprezentant SR Hamšík prispel k tomuto triumfu dvoma asistenciami a jedným presným zásahom - prvým tohtoročným a ôsmym ligovým celkovo v aktuálnom súťažnom ročníku. "Môj gól ma veľmi teší. Skórovať sa mi podarilo po skvelom úniku a prihrávke od Lavezziho. Je zaujímavé, že prvý gól v roku 2011 som dal proti Sampdorii, teda mužstvu, proti ktorému som skóroval vôbec premiérovo v Serie A," povedal prostredníctvom svojej oficiálnej internetovej stránky 23-ročný Banskobystričan.

Hetrikom sa v zápase blysol Edinson Cavani, ktorý je so 17 gólmi najlepším strelcom celej súťaže. Uruguajčan otvoril skóre po štvrťhodine hry a potom bol v závere prvého polčasu faulovaný v šestnástke po prihrávke Hamšíka a sám premenil pokutový kop. V druhom dejstve opäť po asistencii slovenského záložníka uzavrel stav stretnutia na 4:0.

"Bol to výborný zápas. Celé mužstvo hralo parádne. Sme radi, že sme vďaka zisku troch bodov potvrdili naše druhé miesto. Ideme od zápasu k zápasu, teraz myslíme iba na stredajší duel proti Chievu Verona," dodal Marek Hamšík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Neapol valcuje ďalej, Hamšíkov ôsmy gól v sezóne