Neapol v posledných sekundách otočil, súboj Slovákov vyhral Hamšík

(Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. jan 2017 o 20:45

Neapol o víťazstve rozhodol v nadstavenom čase.

Serie A - 19. kolo:

SSC Neapol - Sampdoria Janov 2:1 (0:1)

Góly: 77. Gabbiadini, 90.+ Tonelli - 30. Hysaj (vlastný)

Marek Hamšík (Neapol) i Milan Škriniar (Sampdoria) odohrali celé stretnutie

Druhé sobotňajšie stretnutie:

Empoli - Palermo 1:0 (0:0)

Gól: 78. Maccarone (z pok. kopu)

NEAPOL. Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom nastúpil v devätnástom kole talianskej najvyššej futbalovej súťaže Serie A proti Sampdorii v obrane s ďalším Slovákom Milanom Škriniarom.

Jasným favoritom zápasu bol Neapol, ktorý má v tejto sezóne majstrovské ambície. Trinásta Sampdoria však išla do vedenia v 30. minúte po vlastnom góle Albánca Hysaja. Neapol predvádzal v prvom polčase nevýrazný výkon a od vlastných divákov si vyslúžil bučanie.

Škriniar (vľavo) podal veľmi dobrý výkon.
Škriniar (vľavo) podal veľmi dobrý výkon. (Autor: TASR/AP)

Naopak, Sampdoria hrala sympaticky a najmä Škriniar bol v obrane veľmi istý a spoľahlivý.

V druhom polčase išiel Neapol po bodovom zápise. Kľúčom k tomuto cielu bolo vylúčenie stopéra Sampdorie Silvestreho v 54. minúte, keď dostal po velmi spornom zákroku na brankára Reinu druhú žltú a tým pádom červenú kartu.

"Neapolu vyhral zápas rozhodca. V prvom polčase sme dominovali, aj v druhom sme hrali dobre a potom si vymyslel to divadielko, možno chcel byť slávny. A čo urobil štvrtý rozhodca? Nič. Silvestreho červená karta sfalšovala zápas, rozhodca by mal prevziať zodpovednosť,“ hneval sa prezident Sampdorie Massimo Ferrero.

"Rozhodne to bol faul. Červená karta je správne rozhodnutie. Zaplietol sa mi do cesty, prerušil môj kop,“ reagoval Reina pre Mediaset Premium.

Početnú výhodu využil najprv striedajúci Gabbiadini v 77. minúte a v nadstavenom čase, iba niekoľko sekúnd pred koncom strelil víťazný gól Lorenzo Tonelli.

Stredný obranca absoloval v neapolskom drese premiéru šesť mesiacov po tom, ako prišiel za 10 miliónov eur z Empoli a v piatej minúte nadstaveného času zariadil víťazstvo svojho tímu.

"Je to pre mňa nezabudnuteľný večer a neuveriteľné, že som dal tento gól. Ak ľudia vravia, že sa im splnil detský sen, tak myslia na večery ako tieto. Toto mužstvo je fantastické, veľmi mi pomohlo. Dnes Neapol dokázal, že sa nevzdáva a získali sme, čo sme si zaslúžili,“ povedal 26-ročný debutant pred televíznymi kamerami.

"Chlapec bol trpezlivý, a takisto aj my, pretože niekedy nemohol trénovať vôbec. V posledných dvoch týždňoch však urobil veľké kroky vpred. Myslel som si, že vzhľadom na okolnosti je správny čas dať mu šancu,“ povedal na jeho adresu tréner Sarri.

Na ihrisku boli viditeľní aj slovenskí hráči. Hamšíkovi síce v prvom polčase absolútne nevychádzali prihrávky, v druhom sa však hlavne jeho zásluhou stali útoky SSC nebezpečnými, jeho centre hľadali i nachádzali spoluhráčov a kapitán sa snažil aj sám zakončovať - predviedol sa aj parádnym volejom.

Na opačnej strane odviedol penzum práce v strede obrany Sampdoria Škriniar. Šiel dôrazne a nekompromisne do osobných súbojov, ktoré zväčša vyhrával a vo vlastnej šestnástke viackrát ratoval hroziace nebezpečenstvo súpera.

Tréner Neapola Sarri k vystúpeniu svojho tímu dodal: "Nehrali sme veľký futbal, ale priniesli sme iné kvality ako statočnosť a rozhodnosť, a tak sme body získali iným spôsobom ako obyčajne. V závere sme riskovali, ku koncu sme mali vpredu štyroch útočníkov, ale zostali sme organizovaní.“

Sarriho mužstvo je bez prehry v najvyššej súťaži od 29. októbra minulého roka.

Online prenos:

Talianska Seria A  2016/2017
07.01.2017 o 20:45
Neapol
2:1
(0:1, 2:0)
90+7 minúta
Ukončený
Sampdoria
Prehľad
Góly: 77. Gabbiadini, 90+5. Tonelli – 30. Hysaj (vla.). ŽK: 69. Hysaj (NEA) – 54. Silvestre (SMD). 2.ŽK=ČK: 61. Silvestre (SMD).
Prenos
Dramatický záver priniesol obrat Neapolu a tri body pre tím spod Vezuvu. Rozhodujúcim momentom bolo vylúčenie Silvestreho, po ktorom hrali domáci v početnej výhode. V 77. minúte vyrovnal Gabbiadini, ktorý mohol streliť druhý gól o pár minút. Rozhodujúci gól napokon strelil v 95. minúte Tonelli a domáci fanúšikovia môžu odísť zo štadióna spokojní.

Ďakujem vám za pozornosť.
90+7
Koniec zápasu.
90+5
90+5
goalNeapol dal gól!
Neskutočné, Neapol vyhráva tento zápas! LORENZO TONELLI sa dostal k odrazenej lopte, ktorú napálil pod brvno a rozhodol o troch bodoch!
90+4
Po faule môžu hostia zdržať hru, keďže rozohrávajú na opačnej strane.
90+3
Ani tentoraz Mertensov center nepriniesol nič zaujímavé.
90+2
Mertens priťukol loptu Zielińskemu, ktorého spätný pas skončil odvrátený na rohový kop.
90
importantEšte uvidíme 5 minút!
90
importantInsigneho rana z prvej skončila tesne vedľa!
89
Insigneho spätná prihrávka našla len pripraveného obrancu hostí, ktorý loptu odkopol čo najďalej od brány.
88
Neapol zvyšuje svoju aktivitu a stále sa snaží búšiť do obranných radov súpera.
86
Domáci rozohrali roh nakrátko a po nábehu do šestnástky pálil z voleja nepresne Insigne.
85
85
importantManolo Gabbiadini sa mohol stať hrdinom Neapolu, ale zblízka neprekonal Puggioniho, ktorý dnes predvádza fantastický výkon!
84
Maurizio Sarri pôsobí vždy pokojným dojmom, no teraz je na nohách a diriguje svoj tím. Vie, že táto strata bodov by mohla byť veľmi nepríjemná v konečnom zúčtovaní ligy.
82
Domáci by nemali zabúdať ani na zadné vrátka, pretože teraz mohol ísť dopredu Muriel.
81
Neapol je usadený na útočnej polovici a snaží sa o druhý gól, ktorý by znamenal vedenie.
80
Začala sa posledná desaťminútovka, no je jasné, že uvidíme minimálne tri nadstavené minúty.
79
Domáci však chcú tri body, a tak pokračujú v útočnej aktivite, ktorú neukončia až do záverečného hvizdu.
77
77
goalNeapol dal gól!
Je vyrovnané! Neapol dokázal streliť veľmi dôležitý gól! Callejón prihral pred bránku, kde dopravil loptu do siete MANOLO GABBIADINI!
76
changeStriedanie v tíme Sampdoria Janov: z ihriska odchádza Dennis Praet, prichádza Karol Linetty.
75
Strinićov dlhý center odvrátil Dodô na roh, ktorý zahral Callejón, no Sampdoria sa dokázala ubrániť.
74
Následný roh hosťujúceho celku nepriniesol nič zaujímavé a aj naďalej platí stav 0:1 z pohľadu domácich.
73
importantJanov mohol ísť do dvojgólového vedenia, ale Reina dokázal Murielovu strelu vyraziť!
72
changeStriedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Manolo Gabbiadini.
71
71
importantObrovská šanca domácich po Strinićovom centri! Loptu mohol na zadnej žrdi upratať do bránky Tonelli, no nepodarilo sa mu to!
70
Partenopei si vybojovali ďalší rohový kop.
69
yellowCardŽltú kartu dostáva Elseid Hysaj (SSC Neapol).
68
68
importantDries Mertens sa ocitol po tretí raz v dobrej príležitosti, no ani do tretice netrafil bránku!
67
Počiatočný náznak tlaku domácich nič nepriniesol, nič na tom nezmenil ani rohový kop, ktorého rozohrávku na seba zobral Strinić.
65
Hosťujúci tréner ihneď reaguje na vylúčenie obrancu Silvestreho príchodom Doda.
64
changeStriedanie v tíme Sampdoria Janov: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Dodô.
63
Hamšíkova dlhá prihrávka hľadala Mertensa, no ten nemá vo vzduchu veľa šancí, keďže nepatrí medzi vysokých hráčov.
62
Neapol začal približne polhodinovú početnú prevahu, počas ktorej sa bude chcieť dostať do vedenia, pretože má obrovskú výhodu.
61
61
redCardAfterYellowTento moment môže otočiť celý zápas! Silvestre zbytočne dohral Reinu a po druhej žltej karte putuje do spŕch!
60
60
importantObrovská škoda hostí! Po rýchlom prechode sa dostal Quagliarella do dobrej pozície, napokon prihral Schickovi, ktorý trafil obrancu!
59
changeStriedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Allan, prichádza Piotr Zieliński.
57
Po dlhšej dobe vidíme v útočnom ťažení Sampdoriu Janov. Hostia sa však s loptou dlho neohrialo, Reina zobral nepresnú prihrávku do svojich rúk.
55
Lorenzo Insigne zobral exekúciu štandardky na seba, no jeho zakrútená strela nemala patričnú razanciu a Puggioni nemal s jej zlikvidovaním väčšie problémy.
54
yellowCardMatias Silvestre zastavil Mertensa, ktorý by išiel do zaujímavej pozície nedovoleným spôsobom a zbadal zaslúženú žltú kartu.
52
A opäť sme videli strelu v podaní Hamšíka, no teraz mieril veľmi vysoko.
51
changeStriedanie v tíme Sampdoria Janov: z ihriska odchádza Fabio Quagliarella, prichádza Luis Muriel.
49
Marek Hamšík sa zdravo nahneval a chcel prelomiť smolu tímu ranou spoza veľkého vápna, no lopta sa medzi tri žrde nezmestila.
48
Neapol sa trápi a vôbec sa nevie dostať do blízkosti bránky, až na šancu spred minúty. Sampdoria hrá veľmi dobre v defenzíve a svojmu súperovi nedáva príliš veľa času a priestoru.
47
importantMertens sa dostal po chybe obrancu k strele zo stredu šestnástky, ale trestuhodne prestrelil!
47
46
Hostia sa po rozohrávke dostali dopredu, no prišiel útočný faul, po ktorom sa hra otočila na druhú stranu.
46
Začal sa druhý polčas.
Prvá polovica nepriniesla príliš zaujímavý futbal, ale gólu sme sa dočkali. Veľký podiel má na ňom Patrik Schick, ktorý vošiel po pravej strane do šestnástky a jeho prihrávku si zrazil do vlastnej svätyne Hysaj. Český kanonier bol najviac vidieť počas celých 45 minút, no to sa nedá povedať o hráčoch Neapolu, ktorí pôsobili prispatým dojmom.

Druhý polčas začne približne o 21:54.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
45+1
Strinić hľadal Tonelliho, no lopta bola vyrazená za veľké vápna, kde sa do nej oprel Jorginho, ale masu tiel neprepálil.
45
Tím, ktorého kapitánom je Marek Hamšík, si ešte stihol vybojovať rohový kop.
44
Janov nič nevymyslel a do jedného z posledných útokov vyrážajú hráči spod Vezuvu.
43
Hosťom sa darí kúskovať hru, teraz si dokázal vypýtať faul šikovný Quagliarella.
42
Sampdoria rozohrávala po faule zo stredu ihriska, nikam sa neponáhľala, ale aj tak o loptu prišla pomerne lacným spôsobom.
40
Prvé dejstvo sa dostalo do úplného záveru, v ktorom budú chcieť hostia udržať vedenie, s ktorým by dostali po zmene strán domácich pod tlak.
38
Škriniar nezvládol situáciu a po jeho kikse išiel Mertens takmer sám na bránu, no slovenský hráč stihol loptu poslať na brankára. Mertens padol na zem, pýtal si faul, no hlavný rozhodca krútil hlavou.
37
Zverenci Maurizia Sarriho si dlho prihrávali loptu na útočnej polovici, až sa dostala k Allanovi, ktorý padol po súboji so Škriniarom na zem, ale o faul nešlo.
35
Patrik Schick, 20-ročný český útočník v službách Sampdorie, predbehol loptu a bol v tesnom ofsajde.
34
Domáce tribúny nie sú spokojné s výkonom ich miláčikov, ktorí pokazili ďalšiu akciu. Je však potrebné poznamenať, že hostia si svoju defenzívnu úlohu plnia veľmi dobre.
32
Uvidíme, či domáci hráči pristúpia k zápasu po tomto momente inak, pretože doteraz hrali príliš pomaly a opatrne.
30
30
goalSampdoria dala gól!
Hostia sa ujímajú vedenia! Chiricheş prehral súboj so Schickom, ktorý vošiel do vápna a jeho prihrávku na zadnú žrď si zrazil do vlastnej bránky ELSEID HYSAJ!
30
Po úvodnej polhodine je 0:0, no niet sa čomu čudovať, pretože oba tímy sa snažia zakladať svoju hru a pozornej obrane.
29
Na druhej strane vystavil Insignemu stopku rozhodca, ktorý ho zbadal v postavení mimo hry.
28
Ricky Álvarez sa oprel do lopty spoza šestnástky a nebol to vôbec zlý pokus! Pepe Reina však nemusel zasahovať, pretože lopta preletela ponad bránu.
26
Po menšej odmlke mal Puggioni robotu, pretože z dobrej pozície pálil k žrdi Mertens, no aj túto strelu zlikvidoval.
24
Torreira ho rozohral nakrátko, no ani po následnom centri nič zaujímavé neprišlo. Hrá sa stále bez nejakej zaujímavej situácie.
23
Napokon sa dostal Janov do zakončenia, ale Álvarezovu ranu zrazil jeden z domácich na rohový kop.
23
Hostia spravili chybu v strede ihriska a odovzdali loptu domácim prakticky zadarmo.
21
Insigne odcentroval do šestnástky, kde vbehol Callejón, no Puggioni sa dostal k odrazenej lopte o zlomok sekundy skôr.
20
Janovčania predviedli peknú rýchlu akciu, no postranný rozhodca zbadal ofsajd.
19
Domáci si prihrávali za veľkým vápnom súpera, Jorginho našiel Insigneho, no jeho center na Callejóna bol nepresný.
16
Hra sa prelieva zo strany na stranu, ale nehrá sa v príliš vysokom tempe, ktoré by sme čakali, asi to bude spôsobené chladným počasím.
15
Neapolu sa nepodarilo zakončiť, keď Mertens dlho rozmýšľal a stihol k nemu pristúpiť obranca.
12
Hosťom sa darí v posledných sekundách kombinovať aspoň na svojej polovici.
11
Sampdoria sa po dlhej dobe odhodlala k útočnej akcii, no český mladík Schick cez obrancov neprešiel.
10
Partenopei si prihrávajú loptu z kopačky na kopačku v strede ihriska a zatiaľ sa nikam neženú.
9
Insigne je známy tým, že skúša strieľať takmer z každej pozície spoza šestnástky a inakšie tomu nebolo ani teraz. Puggioni si s jeho pokusom do stredu bránky poradil.
7
Center Ivana Strinića sa neujal, a tak sa môžu hostia skúsiť dostať dopredu.
6
Prvý raz sme videli s loptou bežať Hamšíka, no na neho si budú dnes hostia dávať mimoriadny pozor. Tentoraz ho zastavili za cenu faulu.
5
importantMertensova prudká strela skončila tesne vedľa brány!
5
Domáci budú mať prvý priamy kop zápasu. Dries Mertens a Lorenzo Insigne si hotujú loptu vo veľmi zaujímavej pozícii asi 23 metrov od brány.
3
Po Strinićovom rohu pálil veľmi nepresne Lorenzo Insigne.
3
Dries Mertens sa dostal do šestnástky, no už nemal priestor ani na prihrávku, nieto na strelu. Regini odohral loptu na prvý roh.
2
Vysoká lopta smerujúca na Schicka nerobila Pepemu Reinovi žiadne problémy a poľahky ju schoval do náručia.
2
Hamšík si narazil loptu s Mertensom, no ten mu už nedokázal vrátiť loptu priamo na nohu a celá akcia skončila.
1
Neapol sa ihneď po úvodnej rozohrávke vydal dopredu, ale dlhý nákop nepriniesol nič. Na druhú stranu sa vysúvajú hostia.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy sú na trávniku a o pár desiatok sekúnd sa začne zápas 19. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A. Okrem Mareka Hamšíka, ktorý je kapitánom Neapolu nastúpil v základnej zostavy za Sampdoriu Milan Škriniar a v tomto dueli máme dvojnásobné zastúpenie.
Úvodné zostavy:

SSC Neapol: Reina – Hysaj, Tonelli, Chiricheş, Strinić – Allan, Jorginho, Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Giaccherini, Ch. Maggio, Maksimović, Piotr Zieliński, Gabbiadini, Rog, Pavoletti, Diawara, R. Insigne, Lasicki.

Sampdoria Janov: Puggioni – Pereira, Silvestre, Škriniar, Regini – É. Barreto, Torreira, Praet – R. Álvarez – Quagliarella, Schick.
Náhradníci: Krapikas, Tozzo – Dodô, Muriel, Fernandes, Linetty, Palombo, Pavlovic, Cigarini, Đuričić, Budimir, Bereszyński..
SSC Neapol

Priebežne tretí Neapol neprehral v talianskej lige už od 29. októbra, vtedy sa futbalisti SSC museli skloniť pred Juventusom. A práve strata na prvý Juventus činí už sedem bodov, SSC má navyše o zápas naviac. V zápase proti Sampdorii nebudú môcť domáci počítať s niekoľkými hráčmi. Zranení sú útočník Milik, obrancovia Koulibaly a Hysaj, do zápasu sa nezapojí ani El Kaddouri. Kvôli kartám bude zápas z tribúny sledovať Raul Albiol, otázny je štart Rumuna Chirichesa. Marek Hamšík je pred zápasom k dispozícii a určite bude chcieť pridať šiesty gól v aktuálnej sezóne. Či sa mu to v meraní síl so Sampdoriou podarí, zistite aj vďaka nášmu prenosu.
Sampdoria Janov

Sampdoria neprežíva ideálnu sezónu, aktuálne patrí tomuto celku z Janova až 13. priečka. Z posledných troch duelov vyťažila Sampdoria iba jediný bod, čo odsunulo tento klub na nižšie priečky v tabuľke. Hosťom bude chýbať Jacopo Sala, otázny je štart Linettyho aj Slováka Milana Škrniara, ktorý odohral za svoj tím už 16 zápasov v prebiehajúcej sezóne Serie A. Práve kvôli tomuto otázniku nevieme či budeme sledovať súboj dvoch Slovákov. Sampdoria Janov nie je favoritom tohto stretnutia a práve to môže hráčov z pobrežného mesta povzbudiť na ceste za dobrým výkonom proti rozbehnutému Neapolu.
Vážení diváci, vitajte pri priamom prenose zo zápasu 19. kola Serie A.
V dnešnom dueli sa stretnú SSC Neapol a Sampdoria Janov. Stretnutie sa začne o 20:45.
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Neapol v posledných sekundách otočil, súboj Slovákov vyhral Hamšík