VIDEO: Rozhodla trojka v poslednej minúte. Boston si zahrá o rekordný titul

Jayson Tatum a Xavier Tillman oslavujú postup Bostonu do finále play-off
Jayson Tatum a Xavier Tillman oslavujú postup Bostonu do finále play-off (Autor: TASR/AP)
TASR|28. máj 2024 o 07:31

Celtics postúpili do finále play-off po dvoch rokoch.

NBA - semifinále play-off

Indiana Pacers - Boston Celtics 102:105 (27:29, 30:29, 26:22, 19:25)

Najviac bodov: Nembhard 24 (10 asistencií), Siakam 19 (10 doskokov), McConnell 15 - Brown 29, Tatum 26 (13 doskokov), Holiday 17

/konečný stav série: 0:4, Boston postúpil do finále play-off/

INDIANAPOLIS. Basketbalisti Bostonu Celtics si po dvoch rokoch opäť zahrajú o titul v zámorskej NBA.

V noci na utorok zvíťazili vo štvrtom dueli finále Východnej konferencie na palubovke Indiany Pacers 105:102 a v sérii triumfovali suverénne 4:0 na zápasy.

VIDEO: Zostrh štvrtého zápasu Indiana - Boston

Boston sa vo finále play off stretne s úspešnejším zo súboja dvoch najlepších tímov zo "západu" medzi Dallasom Mavericks a Minnesotou Timberwolves. Dallas vedie v sérii 3:0.

O víťazstve Celtics vo štvrtom stretnutí rozhodol úspešný trojkový pokus Derricka Whitea 45 sekúnd pred koncom.

Hostia predtým zmazali deväťbodové manko, ich najlepším strelcom bol Jaylen Brown s 29 bodmi. Jayson Tatum pridal 26 bodov, 13 doskokov a osem asistencií, White zaznamenal 16 bodov.

"Vybojovali sme si to. Máme silný tím, v ktorom každý pozná svoju úlohu. Skvelý je aj trénerský štáb a teraz chceme urobiť posledný krok," uviedol Brown, ktorý mal v sérii priemer takmer 30 bodov na zápas a vyhlásili ho za najužitočnejšieho hráča konferenčného finále.

Kouč Bostonu Joe Mazzulla ocenil prístup hráčov: "Pre trénera je najväčší dar, keď má v šatni partiu, ktorá mu dôveruje. My máme v šatni množstvo talentu a chlapcov, ktorí nás počúvajú a nechajú sa viesť."

Indiana sa opäť musela zaobísť bez zraneného Tyreseho Haliburtona. Nestačilo jej ani 24 bodov z ruky Andrewa Nembharda, ktorý mal aj 10 asistencií a šesť doskokov, no v koncovke neuspel pri svojom trojkovom pokuse, ktorým mohol poslať duel do predĺženia.

"Napriek vypadnutiu máme za sebou úžasnú sezónu, v ktorej sa nám podarilo veľa vecí. Očakávania na budúci rok budú ešte vyššie, čo je dobré," skonštatoval Rick Carlisle, hlavný tréner Pacers.

Boston bude hrať o svoj rekordný 18. titul v NBA, naposledy sa z celkového triumfu tešil v roku 2008. Pred dvoma rokmi neuspel vo finálovej sérii proti Golden State Warriors. Bude to jeho 23. finále v histórii.

Pavúk play-off NBA

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»VIDEO: Rozhodla trojka v poslednej minúte. Boston si zahrá o rekordný titul