Minnesota a Brooklyn postúpili do play off, Clippers musia ešte bojovať

TASR|13. apr 2022 o 08:38

Tímy hrajú turnaj o zostávajúce miesta v play off.

NEW YORK. Basketbalisti Brooklynu a Minnesoty postúpili do play off zámorskej NBA.

V prvých zápasoch ligového turnaja Nets zvíťazili nad Clevelandom Cavaliers 115:108 a v nadstavbe sa stretnú s Bostonom.

Timberwolves zdolali Clippers 109:104 a v 1. kole play off nastúpia proti Memphisu.

Cleveland a Clippers ešte budú mať jednu šancu, Cavalier zabojujú o miesto v play off proti víťazovi duelu Atlanta - Charlotte, resp. Clippers proti úspešnejšiemu z dvojice New Orleans - San Antonio.

Brooklyn potiahol 34 bodmi a 12 asistenciami hviezdny Kyrie Irving, ktorý pre vakcinačný status nemohol hrať v priebehu sezóny domáce zápasy.

To sa ale už zmenilo a tak mohla opora tímu spoluhráčov priviesť z predkola do play off.

Proti svojmu bývalému klubu bol kľúčovou postavou a v spolupráci s Kevinom Durantom (25 bodov) vypracovali pre Nets v dueli až 22-bodový náskok.

"Oceňujem, že hráči bojovali a nevzdali sa, ale keď takémuto súperovi dovolíte mať náskok 22 bodov, potom je už takmer nemožné stratu dohnať," vyjadril sa pre AP tréner Cavs J.B. Bickerstaff.

"My sme duel zvládli a už sa tešíme na naozaj senzačný basketbal s Bostonom," povedal Irving.

Clippers ešte vo štvrtej štvrtine na palubovke Timberwolves viedli o 10 bodov, ale záver patril domácim. Dominoval v ňom najmä Anthony Edwards, ktorý dal v zápase 30 bodov.

Dobre mu s 29 bodmi sekundoval spoluhráč D'Angelo Russell. Dosiahli sme to, čo sme chceli. Do skladačky nám zapadli všetky potrebné diely," uviedol Russell. Minnesota sa do play off dostala len druhýkrát za uplynulých 17 rokov.

Štart Stephena Curryho v sobotňajšom prvom zápase play off basketbalovej NBA je naďalej otázny. Jeho Golden State Warriors privítajú Denver, Curry bude však možno svojmu mužstvu chýbať pre zranenie väzov v ľavej nohe.

Tridsaťštyriročný hráč už trénoval individuálne a tento týždeň by sa mohol pripojiť k tímu.

NBA - o postup do play off - 13. apríl:


Brooklyn - Cleveland 115:108

Najviac bodov: Irving 34 (12 asistencií), Durant 25 (11 asistencií), Brown 18 - Garland 34, Mobley 19, Love 14 (13 doskokov)

Minnesota - Los Angeles Clippers 109:104

Najviac bodov: Edwards 30, Russell 29, Beasley 12 - George 34, Jackson 17, Powell 16

Tabuľka NBA

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Minnesota a Brooklyn postúpili do play off, Clippers musia ešte bojovať