Centimetre hrali v neprospech Duranta, hviezdny tím titul nezíska

Sklamaný Kevin Durant (vpravo) po súboji s Milwaukee Bucks.
Sklamaný Kevin Durant (vpravo) po súboji s Milwaukee Bucks. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|20. jún 2021 o 08:00

O postupujúcom rozhodlo až predĺženie.

NEW YORK. Basketbalisti Milwaukee Bucks sa prebojovali do finále play off Východnej konferencie NBA. V siedmom stretnutí 2. kola triumfovali na palubovke Brooklynu Nets 115:111 po predĺžení a v sérii zvíťazili 4:3 na zápasy

Tím hviezd okolo Kevina Duranta, Jamesa Hardena či zraneného Kyrieho Irvinga viedol v prvom polčase aj o desať bodov, ale svoj náskok neudržal. 

V závere mal aj poriadnu smolu. Za nepriaznivého stavu 107:109 mal Brooklyn posledný útok štvrtej štvrtiny a zodpovednosť na seba zobral Durant. 

Šikovne sa otočil okolo P. J. Tuckera a presnou strelou z diaľky skóroval. Pri tom sa však nohou dotkol čiary, a tak z toho nebol pokus za tri, ale len za dva body.  

Spomenutý moment od 7:58 min. 

"Mali sme šťastie, že bol jeho prst na čiare a rozhodcovia zahlásili dvojku. Akonáhle však trafí takúto strelu, musíte na to hneď zabudnúť," vyhlásil hráč Milwaukee Khris Middleton, autor 23 bodov. 

Celkovo zaznamenal Durant v zápase 48 bodov, čím stanovil nový strelecký rekord rozhodujúcich duelov. Odohral pritom kompletnú minutáž - 53 minút.

Na výhru to však nestačilo. Hostí potiahol 40 bodmi, 13 doskokmi a piatimi asistenciami grécky basketbalista Giannis Antetokounmpo. 

"Chýbal nám možno kúsok šťastia, aby sme si predĺžili sezónu. Treba im však zložiť poklonu. Majú skvelý tím, ktorý to môže dotiahnuť až k titulu," povedal Durant o Milwaukee, ktoré jediný titul v NBA získalo v roku 1971. 

Bucks sa v konferenčnom finále stretnú s úspešným z dvojice Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks, ktorú čaká rozhodujúci siedmy duel v noci na pondelok.

NBA - play off Východnej konferencie - 2. kolo: 


Brooklyn - Milwaukee 111:115 pp

Najviac bodov: Durant 48, Harden 22, Griffin 17 (11 doskokov) - Antetokounmpo 40 (13 doskokov), Middleton 23 (10 doskokov), Lopez 19

/konečný výsledok série: 3:4/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Centimetre hrali v neprospech Duranta, hviezdny tím titul nezíska