Milwaukee dostalo poriadny výprask. Musíme hrať lepšie, hovorí tréner

Kevin Durant (číslo 7) bráni zakončujúceho Giannisa Antetokounmpa.
Kevin Durant (číslo 7) bráni zakončujúceho Giannisa Antetokounmpa. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|8. jún 2021 o 07:35 (aktualizované 8. jún 2021 o 09:26)

Vo víťaznej sérii pokračuje Phoenix.

NEW YORK. Basketbalisti Brooklynu uspeli aj v druhom domácom zápase v sérii 2. kola play off NBA. V pondelkovom súboji semifinále Východnej konferencie deklasovali Milwaukee 125:86 a vedú 2:0 na zápasy.

Streleckým lídrom domácich bol s 32 bodmi Kevin Durant. Brooklyn vyhral všetky štvrtiny, pričom najvýraznejším, až 17-bodovým rozdielom hneď úvodnú. 

Dokázal udržať na uzde najlepšie strieľajúci tím celej súťaže, ktorý zaostal za svojím zápasovým priemerom o nevídaných 34 bodov.

Holiday: Máme na viac 

"Väčšinu zápasu sme si plnili naše úlohy naozaj do bodky. Vyhrali sme oba domáce duely a sám som zvedavý, či si udržíme momentum aj vonku. Nemôžeme poľaviť," povedal Durant pre web NBA.

So vstupom do semifinále Východnej konferencie naopak nemôžu byť spokojní hráči Milwaukee. "Máme určite na viac, než sme doteraz ukázali. Nemôžeme sa však nechať znechutiť," zhodnotil Jrue Holiday.

"Nehrali sme dobre v prvej štvrtine ani počas celého zápasu. Musíme hrať lepšie a to od začiatku až do konca," doplnil tréner hostí Mike Budenholzer.

Brooklyn si poradil aj bez zraneného Jamesa Hardena a v tejto sezóne vyhral z posledných dvadsiatich domácich zápasov až osemnásť. 

Napodobnili Nasha a spol. 

V dobrých výkonoch pokračuje aj Phoenix. Po vyradení Los Angeles Lakers začal úspešne aj sériu proti Denveru, na domácej palubovke vyhral 122:105. 

Až štyria hráči Suns pokorili 20-bodovú hranicu, pričom trošku prekvapujúco bol najlepším strelcom zápasu Mikal Bridges. Podobný kolektívny výkon predviedol Phoenix naposledy v play off pred pätnástimi rokmi. 

Denver prišiel o možnosť zdramatizovať duel v jeho druhej polovici – tretiu štvrtinu prehral o desať bodov, záverečnú o osem.

"V zápase sme mali aj dobré momenty, no nedokázali sme sa udržať v hre celých 48 minút. Ak chceme v druhom zápase zvíťaziť, musíme byť lepší, fyzickejší a predovšetkým disciplinovanejší," povedal tréner Nuggets Michael Malone.

NBA - 2. kolo play off - výsledky: 


Brooklyn - Milwaukee 125:86

Najviac bodov: Durant 32, Irving 22, Brown 13 – Antetokounmpo 18 (11 doskokov), Middleton 17, Holiday 13

/stav série: 2:0/

Phoenix - Denver 122:105

Najviac bodov: Bridges 23, Booker 21, Paul 21 (11 asistencií) – Jokič 22, Gordon 18, Porter 15

/stav série: 1:0/

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Milwaukee dostalo poriadny výprask. Musíme hrať lepšie, hovorí tréner