NBA až do odvolania ruší pre koronavírus všetky zápasy

Momentka z posledného zápasu Philadelphia 76ers - Detroit Pistons.
Momentka z posledného zápasu Philadelphia 76ers - Detroit Pistons. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. mar 2020 o 06:15

Ochorenie COVID-19 sa potvrdilo u jedného z hráčov Utahu Jazz.

LOS ANGELES. Americká basketbalová liga NBA sa až do odvolania rozhodla počnúc štvrtok zrušiť všetky zápasy aktuálnej sezóny.

K takémuto rozhodnutiu pristúpila po tom, ako sa u jedného z hráčov basketbalového tímu Utah Jazz predbežne po lekárskych testoch potvrdilo ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus SARS-CoV-2.

S odvolaním sa na oznámenie NBA o tom vo štvrtok informovala agentúra AFP.

Výsledok lekárskeho testu s pozitívnym nálezom bol známy krátko pred začiatkom zápasu medzi tímami Utah Jazz a Oklahoma City Thunder a začiatok zápasu z tohto dôvodu náhle odložili.

NBA však neskôr uviedla, že hráč s pozitívnym testom na ihrisku v tom čase nebol.

Vedenie NBA následne oznámilo, že až "do odvolania" všetky zápasy aktuálnej sezóny ruší, pričom v rámci tejto "prestávky" chce rozhodnúť o ďalších opatreniach týkajúcich sa pandémie koronavírusu.

NBA nezverejnila meno hráča tímu Utah Jazz, u ktorého sa ochorenie COVID-19 potvrdilo, viaceré americké média sa však domnievajú, že ide o Francúza Rudyho Goberta, ktorý v zápase nemal hrať pre chorobu.

AFP v tejto súvislosti uvádza, že na zápase mal chýbať aj jeho spoluhráč Emmanuel Mudiay z Konžskej demokratickej republiky, a to taktiež pre bližšie nespresnenú chorobu.

Koronavírus SARS-CoV-2

Najnovšie poznatky a informácie o ochorení Covid-19 a novom koronavíruse SARS-CoV-2, ktorý mal prvotné ohnisko nákazy v čínskom meste Wu-chan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»NBA až do odvolania ruší pre koronavírus všetky zápasy