Navrátilová: Kým je Serena v hre, šance na titul nie sú otvorené

Serena Williamsová.
Serena Williamsová. (Autor: TASR/AP)
Andrej Bučko|23. jan 2017 o 16:24

Tenisová legenda drží palce krajanke Karolíne Plíškovej. Dozrela, vraví o nej Navrátilová.

MELBOURNE. Serena Williamsová vykročila síce nepresvedčivo, ale bez straty setu za ďalším grandslamovým titulom a návratom na post jednotky.

Americká tenistka vyradila v osemfinále Barboru Strýcovú 7:5, 6:4 a stretne sa s Britkou maďarského pôvodu narodenou v Austrálii Johannou Kontovou.

Strýcová viedla 4:3 a v dlhom dôležitom geme stratila podanie. Namiesto 5:3 bolo 4:4 a odvtedy už mala Serena mierne navrch. Nebola vo svojej koži, lebo v prvom sete trikrát stratila podanie, ale postup si nenechala vziať.

Ani v druhom sete, keď nechala súperku priblížiť sa z 2:5 na 4:5. Vždy v zlomových chvíľach vytiahla delové eso alebo úder forhendom, aj keď úvodný set získala premenením až ôsmeho setbalu. „Dala som do toho všetko, čo mám, ale neudržala som často podanie a mala som aj smolu,“ povedala Strýcová.

„Doteraz najťažší zápas. Barbora vrátila veľa lôpt späť, hrala nepredvídateľne, nebála sa útočiť aj na moje podania. Uľavilo sa mi, až keď som so šťastím premenila ôsmy setbal. Nebol to môj najlepší deň. Musím pridať,“ priznala Williamsová.

Navrátilová drží palce Plíškovej

„Kto povedal, že pri neúčasti Azarenkovej, Šarapovovej, Keysovej a vypadnutí Radwanskej a Kerberovej je toto otvorený turnaj? Šance pre hocikoho? Nie. Nikdy nebude žiadny turnaj otvorený, kým je v ňom Serena Williamsová,“ povedala Martina Navrátilová. „Všetko závisí len od nej. Nie je dôležité, koľko má rokov, koľko kilogramov, ako vyzerá a ako hrá. Keď raz príde na turnaj a je zdravá, nič vám nedá, vždy sa vie prestrieľať. Pozrite sa, ako sa hýbe. Dobehla všetky stopbaly, vie zakončiť v zlomových chvíľach, nie je to otvorené," pokračovala legenda.

"Komu najviac držím palce, je moja krajanka Karolína Plíšková, ktorá dozrela, vyhrala turnaj v Brisbane a je pripravená na veľké zápasy," dodala.

Karolína Plíšková.
Karolína Plíšková. (Autor: TASR/AP)

Plíšková suverénne prefrčala do svojho premiérového austrálskeho štvrťfinále a schladila nádeje poslednej domácej hráčky Darie Gavrilovovej.

V mužskej dvojhre sa dva päťsetové zápasy za sebou podpísali pod Istominovu kondíciu i svaly. A hoci Djokovičov premožiteľ ostro začal aj proti Dimitrovovi (6:2, 6:5), na konci druhého setu už pokrivkával, po tajbrejku sa nechal ošetriť, celkom nevzdal, ale už Bulharovi ledva vzdoroval.

Dimitrov má obrovskú šancu na semifinále, lebo jeho ďalším súperom je hráč druhej desiatky Goffin.

V nočnom zápase Rafael Nadal viedol nad Gaelom Monfilsom 2:0 na sety, ale o hodinu nato sa ocitol za stavu 2:4 vo štvrtom v ťažkej situácii. Vtedy vytasil forhend v behu spred desiatich rokov, vyrovnal a už nestratil ani gem.

Dimitrov: Milujem len tenis

Dva najlepšie hlasy dňa – Karolína Plíšková: „Som veľkým fanúšikom tenisu, pozerám všetko, aj mužské zápasy, už som raz mala zapnuté aj tri obrazovky naraz, ale v tejto fáze mi tréner neodporúča presýtiť sa tenisom a radšej vypnúť. Nuž tak teraz si pustím denne dva diely seriálu Sex v meste. To je neškodné.“

Grigor Dimitrov: „Áno, mal som slabosť v mladších rokoch na dievčatá a na lásky, odoberalo mi to sústredenosť na šport a nedokázal som tieto veci oddeliť a poradiť si s tým. Teraz mám už iba jednu lásku – tenis. Verím, že už nezopakujem mladícke chyby a teším sa na štvrťfinále s Goffinom.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Navrátilová: Kým je Serena v hre, šance na titul nie sú otvorené