Natália Hejková predĺžila zmluvu s USK Praha

(Autor: SITA)
SITA|10. apr 2013 o 18:17

Český ženský basketbalový klub ZVVZ USK Praha a slovenská trénerka Natália Hejková sa už oficiálne dohodli na ďalšej spolupráci.

PRAHA. "Ide o zmluvu na jednu sezónu," konkretizovala v stredu pre agentúru SITA čerstvo 59-ročná odborníčka (nar. 7. apríla 1954), ktorú klub z Folimanky angažoval vlani v novembri. Vtedajšia dohoda znela do konca ročníka 2012/2013.

"Na čom sme boli dohodnutí už dlhší čas, som teraz spečatila podpisom. Družstvo teda budem viesť od začiatku sezóny, čo je najpodstatnejší rozdiel v porovnaní s predchádzajúcou situáciou, keď som naskakovala do rozbehnutého vlaku. Vedenie klubu do mňa vložilo dôveru, aby som zostavila kolektív a mohla s ním pracovať," doplnila Hejková, ktorá vlani prebrala kolektív USK v čase, keď mal v euroligovej skupine na konte dve prehry, no v "céčku" napokon obsadil poslednú postupovú priečku s bilanciou 5 - 7. Vo februárovom play-off stroskotal tento tím na favorizovanom tureckom družstve Galatasaray Istanbul 0:2 na zápasy (vonku 48:49, doma 63:78).

Žilinská rodáčka Hejková pred pražským angažmánom viedla španielsky tím Ros Casares Valencia od februára do decembra 2011. Väz jej nezlomili zlé výsledky, ale odlišné predstavy vedenia klubu. V minulosti koučovala Ružomberok, maďarský tím MKB Euroleasing Šopron či ruské kluby Spartak Moskovská oblasť a Dinamo Moskva. Viedla aj reprezentáciu SR.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Natália Hejková predĺžila zmluvu s USK Praha