Naši bobisti mali v tréningu haváriu, Kresťanko zranený

TASR|21. feb 2006 o 16:41

Cesana 21. februára (TASR) - Smolu v prvom utorkovom tréningu na dráhe v Cesana Pariol mal slovenský štvorbob, ktorý v predposlednej 18. zákrute mal ťažkú ...

Cesana 21. februára (TASR) - Smolu v prvom utorkovom tréningu na dráhe v Cesana Pariol mal slovenský štvorbob, ktorý v predposlednej 18. zákrute mal ťažkú haváriu. Po nej člena posádky Róberta Kresťanka museli odviesť do nemocnice na vyšetrenie.

"Do nemocnice ho sprevádzal lekár výpravy Bohuš Dvorský. Zraneného pretekára v nemocnici vyšetrili röntgenom, počítačovou tomografiou i sonografiou a keďže tieto vyšetrenia odhalili nalomenie pravej lopatky, Kresťanko bude niekoľko dní nútene oddychovať," povedal pre TASR Ľubomír Souček, tlačový atašé slovenskej výpravy.

Ako ďalej uviedol, v utorok na dráhe v Cesane okrem Slovákov havarovali nielen predjazdci, ale aj štvorbob Ruska a Brazílie. Slováci ďalšie tréningové jazdy už neabsolvovali, lebo po havárii zistili poškodenie stroja. Ako v tejto súvislosti povedala Zdenka Zisková, vedúca družstva slovenských bobistov, pretekári pri obhliadke havarovaného stroja zistili vytrhnutie gumy, ktoré drží tiahlo riadenia.

"Po tomto zistení od ďalších jázd na dráhe upustili. Pretekári si poškodený bob detailnejšie mohli prezrieť až v depe v utorok popoludní. Až vtedy budú môcť zistiť, či ich prevrátenie v predposlednej zákrute zavinilo vytrhnutie spomínanej gumy, alebo či sa riadenie štvorbobu poškodilo až pri tejto havárii," pokračoval Ľubomír Souček: "Vedenie výpravy bobistov nahlásilo na ďalšie tréningové stredajšie a štvrtkové jazdy ako člena štvorbobu Branislava Prieložného, ktorý je v Turíne riadne akreditovaný ako náhradný člen posádky. Prieložný by mal absolvovať tréningové jazdy a lekári výpravy urobia všetko preto, aby piatkové a sobotňajšie súťažné jazdy štvorbobov mohol už ísť opäť Róbert Kresťanko."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Naši bobisti mali v tréningu haváriu, Kresťanko zranený