Nashville vymenil Erata za talentovaného Forsberga

(Autor: ilustračné - tasr/ap)
TASR|4. apr 2013 o 00:14

Eratovi zostávajú ešte dve sezóny zo sedemročného kontraktu.

NASHVILLE. Český hokejista Martin Erat dohrá sezónu v tíme NHL Washington Capitals, ktorý ho získal z Nashvillu. Spoločne s 31-ročným útočníkom putuje do tímu z americkej metropoly aj Michael Latta, Capitals sa vzdali veľkého švédskeho talentu Filipa Forsberga.

Pre Erata, ktorý v NHL účinkuje od roku 2001, to bude len druhé pôsobisko v zámorí. Juniorský majster sveta 2001 si do Washingtonu berie aj zmluvu na ďalšie dve sezóny. Momentálne je s 5,5 miliónmi dolárov na rok najlepšie plateným Čechom v NHL.

V roku 2008 podpísal sedemročný kontrakt na celkovo 31,5 milióna dolárov. Za Predators odohral celkovo 723 stretnutí, v ktorých strelil 163 gólov a pridal 318 asistencií.

"Vymeniť hráča ako Martin Erat, ktorého kariéra je úzko spätá s Nashvillom, je veľmi ťažké. Martin nám dal v posledných dňoch najavo, že by to mohla byť z jeho pohľadu lepšia alternatíva," povedal pre nhl.com generálny manažér Nashvillu David Poile.

Osemnásťročného Forsberga draftovali Capitals vlani z 11. miesta. V tejto sezóne ešte herne dozrieval v druhej najvyššej švédskej súťaži, kde si obliekal dres Leksandu a v 38 dueloch nazbieral 33 bodov.

Dvadsaťjedenročný Latta zámorskú profiligu ešte neokúsil. V prebiehajúcej sezóne hral za Milwaukee Admirals v nižšej AHL a v 67 dueloch nazbieral 34 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nashville vymenil Erata za talentovaného Forsberga