Nashville deklasoval Pittsburgh a znížil stav finálovej série

Nashville sa vo finálovej sérii nehodlá vzdať.
Nashville sa vo finálovej sérii nehodlá vzdať. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. jún 2017 o 05:56

Stav finálovej série hranej na štyri víťazstvá znížili na 1:2.

PITTSBURGH. Hokejisti Nashville Predators zdvihli hlavy a v treťom súboji finále play-off NHL zdolali hráčov Pittsburghu Penguins na domácom ľade 5:1 (0:1, 3:0, 2:0).

Stav finálovej série hranej na štyri víťazstvá znížili na 1:2.

Rozhodla druhá tretina, v ktorej sa v drese Nashvillu gólovo presadili Roman Josi, Frederick Gaudreau a

4

krát vyhral Pittsburgh Stanleyho pohár v klubovej histórii.

James Neal. Hostia z Pittsburghu viedli už od 3. min zásluhou mladého amerického kanoniera Jaka Guentzela, ale bol to ich jediný gólový zápis vo finálovom zápase číslo 3.

V tretej tretine víťazstvo zverencov trénera Petera Lavioletta ešte zvýraznili prvými zásahmi v tohtoročnom play-off Craig Smith a Mattias Ekholm. Po góle Ekholma z 54. min sa zápas len dohrával a hokejisti sa sústredili viac na osobné súboje a šarvátky ako hru.

Zatiaľ čo fínskemu gólmanovi v službách Nashvillu Pekkovi Rinnemu prvé dva zápasy finálovej série nevyšli,v treťom bol oporou svojho tímu.

Pred domácimi fanúšikmi pochytal 27 s 28 striel (úspešnosť 96,4%), ktoré na neho smerovali a bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Ďalšími dvoma sa stali obranca Roman Josi a útočník Frederick Gaudreau, v oboch prípadoch hráči Predators.

"Je to dlhodobý hráč NHL (Josi) s konzistentnou výkonnosťou. V každom tréningu i zápase hrá rovnako dobre. Je vynikajúci bek a dokáže sa presadiť v obrannom i v útočnom pásme. Spoliehame sa naňho vo veľkom množstve situácií," pochválil švajčiarskeho reprezentanta tréner Peter Laviolette na webe NHL.

Ryba na ľade. Pozrite si najlepšie zábery z tretieho finálového zápasu: fotogaléria

4.6.2017

"Mali sme dobrý vstup do stretnutia. Vedeli sme, že budú bojovať zo všetkých síl a tak sa aj stalo. Ujali sme sa vedenia, ale potom oni vyrovnali počas presilovej hry. To sa v hokeji stáva. V niektorých fázach zápasu sme pôsobili odovzdaným dojmom a to by sa nemalo diať. Nedokázali sme trafiť bránku, veľa striel nám zablokovali. Ja sám som mal niekoľko možností skórovať, ale žiadnu som nevyužil," sypal si popol na hlavu kapitán Pittsburghu SIdney Crosby, citoval ho portál nhl.com.

Dvadsaťdvaročný útočník Pittsburghu Guentzel strelil svoj 13. gól vo vyraďovacej časti a už len jeden presný zásah ho delí od vyrovnania nováčikovského rekordu v podaní Dina Ciccarelliho. Ten dosiahol v play-off NHL v roku 1981 v drese Minnesoty 14 gólov.

Kým hráči Nashvillu bojujú o prvú trofej v klubovej histórii, Pittsburgh sa z jej zisku radoval dosiaľ štyrikrát (1991, 1992, 2009, 2016). Ak zopakujú vlaňajší celkový triumf, zopakujú tým počin Detroitu z rokov 1997 a 1998.

Finále o Stanleyho pohár pokračuje v pondelok 5. júna štvrtým súbojom opäť v Bridgestone Arene v Nashville.

Finále play-off NHL - sobota (hrá sa na štyri víťazstvá):

Nashville - Pittsburgh 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)

stav série 1:2

Góly: 26. Josi (Järnkrok, Ekholm), 27. F. Gaudreau (Watson, Josi), 40. Neal (Arvidsson, Josi), 45. C. Smith, 54. Ekholm (Järnkrok, Sissons) - 3. Guentzel (I. Cole, Crosby)

Nashville: Rinne - Ellis, Josi, P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin - Aaberg, Sissons, F. Forsberg - Neal, Fisher, Arvidsson - C. Smith, Järnkrok, Watson - F. Gaudreau, Parenteau, Zolnierczyk

Pittsburgh: M. Murray - Hainsey, Dumoulin, Daley, I. Cole, J. Schultz, Määttä - Rust, Crosby, Guentzel - Kessel, Malkin, Kunitz - Sheary, Rowney, S. Wilson - Hörnqvist, Cullen, Hagelin

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nashville deklasoval Pittsburgh a znížil stav finálovej série