Najproduktívnejší obranca KHL Lehtonen pravdepodobne zamieri do NHL

Oh My Hockey|21. apr 2020 o 15:20

Stal sa jedným z najdominantnejších obrancov Kontinentálnej hokejovej ligy a vyhral kanadské bodovanie zadákov. Mikko Lehtonen je meno hodné zapamätania. O beka Jokeritu Helsinki je záujem v NHL. Po jeho výkonoch si ho nebolo možné nevšimnúť.

26-ročný nikdy nedraftovaný rodák z Turku má v Jokerite zmluvu aj na ďalšiu sezónu. Zo slov prezidenta klubu Jariho Kurriho sa však dá vycítiť, že by ho za more pustil. "Mikko Lehtonen odohral skvelú sezónu a prirodzene vzbudil záujem z NHL. Je možné, že bude pokračovať v svojej kariére v Severnej Amerike. Situácia bude vyriešená pravdepodobne v máji," uviedol Kurri.

Ofenzívny obranca zažiaril aj na vlaňajšom svetovom šampionáte. Počas zlatej cesty Fínov za titulom majstrov sveta si v desiatich zápasoch pripísal sedem bodov. Koučoval ho Jukka Jalonen. Známy fínsky kouč vie, čo je v ňom a myslí si, že preňho NHL nebude ťažkým orieškom.

"Určite by bol schopný hrať v NHL už teraz," povedal Jalonen. Svojimi výkonmi to potvrdzoval aj Lehtonen. V celkovom bodovaní ligy bol na šiestej priečke. O žiadnych tímoch zo zámoria, ktoré by mali záujem o tohto beka, zatiaľ nevieme.

Celkovo si Lehtonen počas svojej prvej sezóny v KHL pripísal na konto 49 (17+32) bodov v 60 zápasoch. V ďalších šiestich stretnutiach play-off strelil gól a na tri prihral. Niektorí o ňom hovoria ako o "najlepšom obrancovi z európskych líg".

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Najproduktívnejší obranca KHL Lehtonen pravdepodobne zamieri do NHL