Najproduktívnejší hráč MS Skinner mal byť krasokorčuliarom

Jeff Skinner.
Jeff Skinner. (Autor: TASR)
SITA|2. máj 2011 o 13:47

Jeff Skinner bol ako dvanásťročný tretí na majstrovstvách Kanady v krasokorčuľovaní. Vybral si však hokej.

však

KOŠICE. Kanadský hokejista Jeff Skinner má iba osemnásť rokov, ale už je hviezdou zámorskej NHL. Vo svojej premiérovej sezóne v profilige si na svoje konto v drese Caroliny pripísal 31 gólov a 32 asistencií a vyslúžil si nomináciu na Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika.

Pre Hurricanes je dôležitým hráčom, klub ho odmietol pustiť na majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov. Keďže však Carolina nepostúpila do play-off, s uvoľnením na svetový šampionát seniorov nebol problém. V Košiciach v zápasoch s Bieloruskom a Francúzskom dosiahol 5 bodov (3+2) a je najproduktívnejším hráčom doterajšieho priebehu turnaja.

"Zatiaľ som veľmi spokojný. Dostal som sa do skvelej partie hráčov, ktorí chcú niečo dokázať. Na šampionáte vládne výborná atmosféra. Teším sa, že som si mohol takto predĺžiť sezónu," povedal pre agentúru SITA Jeff Skinner.

Košické letisko

Mladík, ktorý v tvári vyzerá stále ako dieťa, si musel po príchode do Európy zvyknúť na viaceré rozdiely. Predovšetkým v rozmeroch klziska, na ktorom sa hrá inak ako na užšom zámorskom.

"Košický ľad mi pripomína menšie letisko. V Európe sme už desať dní, takže sme si naň zvykli. Je to v poriadku. Ľad je všade rovnaký, treba len trochu viac korčuľovať. Na druhej strane sa môžu presadzovať hráči, ktorí sú veľmi dobre technicky vybavení. Sú to však iné zápasy ako v NHL,“ uviedol Skinner.

Cieľom nevysokého útočníka je získať na Slovensku titul. Aj on si však uvedomuje, že svetový šampionát v jeho domovine nie je veľmi sledovaný. Aj napriek tomu nad pozvánkou do národného tímu veľmi neváhal.

"Beží Stanleyho pohár, kanadskí fanúšikovia sledujú predovšetkým boje o túto trofej. Vedia síce, že sa hrajú aj majstrovstvá sveta, ale veľmi o nich nehovoria. Iné je to v súvislosti so zimnými olympijskými hrami. Aj tento turnaj môže byť pre mňa nejakým odrazovým mostíkom k prípadnej olympijskej nominácii," myslí si Skinner.

Takmer krasokorčuliar

Nechýbalo veľa a jeden z najväčších talentov by nehral hokej, ale bol by krasokorčuliarom. Ešte ako dvanásťročný bol tretí na majstrovstvách Kanady v tejto vekovej kategórii. Neskôr sa rozhodol uprednostniť hru s pukom.

"Korčuľovať som začal ako trojročný, vtedy som urobil aj prvé hokejové kroky. Ako päťročný som sa začal venovať krasokorčuľovaniu. Vo veku trinásť rokov som napokon uprednostnil hokej. Krasokorčuľovanie však aj naďalej sledujem,“ vysvetlil Skinner, ktorého teší strieľanie gólov.

Podľa vlastných slov ho pri umeleckom korčuľovaní fascinovali najmä výkony Rusa Jevgenija Pľuščenka. "Základné skoky by som si možno ešte trúfol, ale už by to bolo ťažšie. Predsa len, treba to trénovať. Jednoduchého axla by som mohol skočiť. Krasokorčuľovanie mi však v hokejovej kariére veľmi pomohlo najmä pri korčuľovaní, dokážem lepšie udržať stabilitu v súbojoch," doplnil Skinner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Najproduktívnejší hráč MS Skinner mal byť krasokorčuliarom