Nájdu inšpiráciu u osemnástky? Seniorský hokej je iná úroveň, tvrdí Cíger

Zdeno Cíger.
Zdeno Cíger. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|18. apr 2017 o 18:04

Slovenskí hokejisti sú v polovici prípravy na majstrovstvá sveta. Otáznikov je zatiaľ veľa.

BRATISLAVA. Už o necelé tri týždne sa začnú majstrovstvá sveta v hokeji, ale reprezentačný tréner Zdeno Cíger má stále dosť starostí.

Nateraz nemá ani jednu posilu z NHL. V príprave prišli dve rozpačité prehry so Švajčiarskom. A národný tím stále nevie nájsť hráčov, ktorí by vedeli pravidelne dávať góly.

Ako to s národným tímom vyzerá v čase, keď vrcholí príprava na šampionát?

1. Čo ukázali prípravné zápasy?

Slovenskí hokejisti odohrali pred majstrovstvami sveta, ktoré sa začnú 5. mája v Paríži a Kolíne nad Rýnom (tam budú hrať v základnej skupine Slováci) štyri prípravné zápasy.

Najskôr dva razy zdolali Dánsko zhodne 2:0.

„Páčilo sa mi, že hráči majú sebavedomie. Nasadenie bolo dobré a nechýbala ani bojovnosť,“ vravel tréner národného tímu Zdeno Cíger.

Nemáme hráčov, ktorí dlhodobo strieľajú góly. Musíme hrať jednoduchšie v obrane, nesmieme robiť chyby.


Zdeno Cíger

V ďalšom dvojzápase však Slováci nestačili na Švajčiarov, ktorým podľahli 1:2 a 0:3. Pritom v prvom stretnutí si vytvorili množstvo šancí, ale nepremenili ich.

„Dnes k nám bol hokej krutý,“ uviedol Cíger.

Slovákov zrazili individuálne chyby, ktoré sa opakovali aj v druhom zápase. Pri dvoch inkasovaných góloch bol na ľade Dominik Graňák, ktorý bojuje o svoju dvanástu účasť na MS.

„Takéto chyby by sa nemali stávať, najmä skúseným hráčom. Našťastie to bolo ešte v príprave,“ poznamenal slovenský kouč.

2. Môžu byť ako slovenská osemnástka?

Slovenskí fanúšikovia môžu porovnávať prípravné zápasy seniorskej reprezentácie s finále Tipsport ligy či so súbojmi hokejistov do 18 rokov na majstrovstvách sveta.

Slovenskí mladíci ukazujú na domácom šampionáte výbornú hru plnú nasadenia, agresivity i hokejového umu. Už dlho slovenská reprezentácia nehrala také vyrovnané partie s favorizovanými tímami ako Fínsko a Kanada.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nájdu inšpiráciu u osemnástky? Seniorský hokej je iná úroveň, tvrdí Cíger