Netradičná dovolenka. Najdrahší obranca histórie sa postavil pred sudcu

Harry Maguire (vľavo) je odvádzaný na policajnú stanicu na gréckom ostrove Syros.
Harry Maguire (vľavo) je odvádzaný na policajnú stanicu na gréckom ostrove Syros. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. aug 2020 o 12:28

Maguire môže opustiť krajinu, problému sa však nezbavil.

MANCHESTER. Kapitán anglického futbalového klubu Manchester United obranca Harry Maguire sa v sobotu postavil pred súd na gréckom ostrove Syros.

Dôvodom je jeho zaangažovanosť v incidente zo štvrtkového večera na neďalekom ostrove Mykonos, po ktorom skončil za mrežami.

Po výpovedi ho prepustili na slobodu a môže tiež opustiť krajinu, proces však bude pokračovať v utorok.

Udreli jedného z policajtov

Vedeniu Manchestru United sa s futbalistom podarilo spojiť a informovalo o tom, že plne spolupracuje s miestnymi bezpečnostnými zložkami.

Futbalisti United si aktuálne čerpajú dovolenky, keďže počas ostatného víkendu anglický tím vypadol v semifinále Európskej ligy 2019/2020 s FC Sevilla.

Miestna polícia v piatok vydala vyhlásenie, že trojica občanov Veľkej Británie čelí obvineniam z verbálneho napadnutia, použitia násilia voči polícii a pokusu o úplatok.

To všetko mal priniesť zásah bezpečnostných zložiek, ktoré privolali k hádke dvoch osôb. Podľa policajnej správy traja muži udreli jedného z policajtov, ktorý sa pokúšal ukončiť spomenutú hádku.

Navyše sa mali brániť pri zatýkaní a pri prevoze na policajnú stanicu sa správali agresívne.

Jeden z Britov mal policajtovi ponúknuť úplatok

Jeden z tria Britov mal po zatknutí ponúknuť policajtovi úplatok, aby skupinu prepustil. Trojica sa dostala na slobodu až v sobotu po výpovedi pred sudcom.

Ten určil ďalší termín pojednávania na utorok, Briti ho však nemusia absolvovať osobne a smú dokonca opustiť krajinu a odcestovať domov.

Dvadsaťsedemročný rodák zo Sheffieldu Harry Maguire prestúpil do Manchestru United v lete 2019 z tímu Leicester City za 90 miliónov eur, je tak najdrahším obrancom na svete.

V ročníku 2019/2020 odohral za United 38 ligových duelov, v Európskej lige si pripísal deväť štartov. Počas sezóny sa stal kapitánom United.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Netradičná dovolenka. Najdrahší obranca histórie sa postavil pred sudcu