Najdrahší hráč Juventusu počúval, že je tlstý a vyhrážali sa mu smrťou

Gonzalo Higuaín strelil oba góly Juventusu.
Gonzalo Higuaín strelil oba góly Juventusu. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|4. máj 2017 o 01:20

Juventus si udržal v Lige majstrov neporaziteľnosť a predĺžil sériu bez inkasovaného gólu na neuveriteľných 621 minút.

BRATISLAVA. Počas štyroch rokov zarobí v Juventuse Turín tridsať miliónov eur, čo v dejinách talianskeho športu nemá obdobu.

Argentínčan Gonzalo Higuaín však v Taliansku už neraz zažil chvíle strachu. Pred dvoma rokmi jeho auto na svetelnej križovatke v Neapole obkolesilo pätnásť zamaskovaných mužov, kopali doň, mlátili päsťami i bejzbalovými palicami.

Auto zničili, ale futbalistovi sa, našťastie, nič nestalo.

Strážia ho bodyguardi a polícia

Uplynulé leto sa Higuaínovi cez facebook viackrát vyhrážali smrťou a talianske portály hlásili: „Dvadsaťštyri hodín denne ho strážia bodyguardi a polícia."

Až takú nenávisť vyvolal jeho prestup z Neapola do Juventusu Turín. Argentínčan strelil počas troch sezón v Neapole 91 gólov, fanúšikovia ho dovtedy zbožňovali možno ešte viac ako Mareka Hamšíka, kapitána tímu.

Dvadsaťdeväťročný Gonzalo Higuaín sa tak stal najdrahším hráčom talianskej ligy a štvrtým najdrahším v dejinách futbalu. Neapol sumu deväťdesiat miliónov eur nemohol ignorovať, lebo rival splnil výkupnú klauzulu.

„Uvedomujem si, že musím dokázať, že som hoden tejto ceny,“ tvrdil Higuaín. Vlani strelil tridsaťšesť gólov a utvoril nový rekord Serie A.

Ako bojoval s nadváhou?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Najdrahší hráč Juventusu počúval, že je tlstý a vyhrážali sa mu smrťou