Nadal získal prvý bod pre Španielov

SITA|19. sep 2008 o 17:29

O úvodný bod Španielska v semifinálovom súboji Davisovho pohára tenistov proti tímu USA sa postaral Rafael Nadal.

MADRID 19. septembra (SITA) - Svetová jednotka podľa predpokladov zdolala na antuke v Madride v najprestížnejšej tímovej súťaži debutujúceho Američana Sama Querreya 6:7 (5), 6:4, 6:3, 6:4. Querrey v prvom sete takmer bezchybným servisom narobil veľké problémy antukovému kráľovi, ktorý napokon našiel správny rytmus a na sypkom povrchu zvíťazil aj v 122. z ostatných 125 stretnutí.

Iba 20-ročný Američan napokon vyhral na esá 17:1, ale zápas s ľavákom z Malorky prehral rovnako ako nedávno v osemfinále US Open 1:3 na sety. Tohtoročný šampión Wimbledonu, Roland Garros aj OH v Pekingu Nadal vylepšil svoju daviscupovú bilanciu vo dvojhre na 9:1. "Som šťastný, že som tento zápas vyhral. Nerád hrám proti tak dobre servujúcim hráčom. Musím si dlhšie zvykať na tento štýl hry. Nebolo jednoduché získať kontrolu nad stretnutím," uviedol Nadal. Na druhú piatkovú dvojhru v areáli Plaza de Toros Las Ventas nastúpili David Ferrer a Andy Roddick.

Američania sú obhajcami hlavnej trofeje, no na horúcej španielskej pôde hrajú bez dvoch skvelých hráčov. V ich výbere chýba unavený singlista James Blake a zranený deblista Bob Bryan. Španieli nenašli na antuke premožiteľa už v 15 zápasoch v rade počas 9 rokov.


Španielsko - USA 1:0 po I. dvojhre

(Plaze de Toros Las Ventas, Madrid - antuka vonku)


Rafael Nadal - Sam Querrey 6:7 (5), 6:4, 6:3, 6:4


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal získal prvý bod pre Španielov