Nadal už v 3. kole, s De Heartom nemal problém

SITA|29. aug 2008 o 09:49

NEW YORK 29. augusta (SITA, AFP) - Prvú šestnástku postupujúcich do 3. kola mužskej dvojhry na US Open v New Yorku (dotácia 20,657 mil. USD, tvrdý povrch DecoTurf II) skompletizoval symbolicky ten najlepší ...

NEW YORK 29. augusta (SITA, AFP) - Prvú šestnástku postupujúcich do 3. kola mužskej dvojhry na US Open v New Yorku (dotácia 20,657 mil. USD, tvrdý povrch DecoTurf II) skompletizoval symbolicky ten najlepší - Rafael Nadal. V záverečnom súboji štvrtkového programu na otvorených majstrovstvách USA si svetová jednotka poradila s americkým kvalifikantom Rylerom De Heartom za 100 minút 6:1, 6:2, 6:4. "Bolo to v poriadku a som šťastný, že som už v 3. kole. Toto je pre mňa mimoriadne dôležitý turnaj," uviedol Nadal.

Dvadsaťdvaročný rodák z Manacoru vie, čo hovorí. V tomto roku vyhral osem turnajov, vrátane Roland Garros, Wimbledonu aj olympijských hier v Pekingu a čerstvo nadobudnutý post jednotky musí neustále obhajovať. Navyše na tvrdom podklade v New Yorku dosiaľ nikdy neprešiel cez štvrťfinále (2006), má teda čo vylepšovať. S jedným z najprekvapujúcejších mien v pavúku hlavnej súťaže - 24-ročným De Heartom (až 261. v poradí ATP Rankings) však Nadal nemal problémy. Španielsky ľavák zahral 21 víťazných forhendových úderov a urobil len 11 nevynútených chýb. Súpera šesťkrát brejkol z dvanástich možností a sám stratil podanie len raz. Oproti až nečakane vyrovnanému súboji 1. kola s Nemcom Björnom Phauom tentoraz Nadal nemal problémy. "Najdôležitejšie je to, že som to ukončil rýchlo a dostal sa pomerne skoro do postele," komentoval.

V 3. kole čaká na štvornásobného šampióna Roland Garros o niečo silnejšia káva, Srb Viktor Troicki, nedávny finaista prípravného podujatia ATP vo Washingtone a aktuálne 71. muž ATP Rankings. V 2. kole vyradil rodák z Belehradu 25. nasadeného Nemca Philippa Kohlschreibera a postupom medzi najlepších 32 si utvoril grandslamové maximum . "Je to dobrý hráč. Budem musieť zrejme podať lepší výkon ako doteraz, aby som ho zdolal," dodal Nadal.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal už v 3. kole, s De Heartom nemal problém