Nadal už istým víťazom Olympus US Open Series

SITA|21. aug 2008 o 18:34

Španielsky tenista Rafael Nadal zažíva najúspešnejšie obdobie vo svojej doterajšej kariére. Úradujúci šampión z Roland Garros i Wimbledonu, čerstvý olympijský víťaz, od 18.

NEW YORK 21. augusta (SITA) - augusta premiérovo líder svetového rebríčka ATP Entry a následne najvyššie nasadený na US Open v New Yorku sa v predstihu stal víťazom bodovania Olympus US Open Series, okruhu prípravných turnajov pred záverečným štvrtým grandslamovým turnajom sezóny. Oznámila to Americká tenisová asociácia USTA.

Dvadsaťdvaročný "Rafa" má na čele poradia po piatich zo šiestich súčastí a vzhľadom na vývoj poslednej položky v New Havene už istotu triumfu. Rovnako ako Brit Andy Murray nazbieral 145 bodov a v jeho prospech rozhodnú pri konečnom účtovaní sprievodné kritériá. Španiel ani Brit v New Havene neštartujú.

Znamená to, že Nadal v prípade úspechu v newyorskom Flushing Meadows získa okrem základnej dotácie 1,5 milióna USD aj bonusovú prémiu 1 milión USD. Už dávnejšie je známe, že medzi ženami sa víťazkou Olympus US Open Series 2008 stala Ruska Dinara Safinová. Reálnu šancu na udržanie si tretieho miesta, posledného spojeného s bonusmi, má Slovenka Dominika Cibulková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal už istým víťazom Olympus US Open Series