Nadal urobí všetko pre účasť vo Wimbledone

Rafael Nadal
Rafael Nadal (Autor: AP)
SITA|9. jún 2009 o 16:14

Španielsky tenista Rafael Nadal urobí všetko preto, aby nechýbal na nadchádzajúcom najslávnejšom grandslamovom turnaji na londýnskej tráve vo Wimbledone.

MADRID. Španielsky tenista Rafael Nadal urobí všetko preto, aby nechýbal na nadchádzajúcom najslávnejšom grandslamovom turnaji na londýnskej tráve vo Wimbledone (22. 6. - 5. 7.). Líder svetového rebríčka si uvedomuje, že v prípade neúčasti môže ako obhajca titulu prísť o množstvo bodov a tiež post jednotky. Nadala už počas Roland Garros limitovalo zranenie kolena a tieto problémy naďalej pretrvávajú.

prečítajte si športové správy aj na idnes.cz

Nadal sa rozlúčil s jeho "domovskou" parížskou antukou už v osemfinále a neskôr sa ukázalo, že už počas tohto turnaja nebol zdravotne v poriadku. "Dám do toho 200%, len aby som nemusel vynechať najdôležitejší turnaj na svete a bol fit. Nebudem však nič riskovať, pokiaľ nebudem stopercentne v poriadku, vo Wimbledone sa nepredstavím. Po lekárskym testoch sme mnohé zvážili a rozhodli sme sa odcestovať do Londýna 16. júna," uviedol Nadal.

Dvadsaťtriročný ľavák z Malorcy sa už odhlásil z tohtotýždňového prípravného podujatia v Queen´s Clube a možno ho v konečnom dôsledku to isté čaká aj na "posvätnej" tráve All England Lawn Tennis and Croquet Clubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal urobí všetko pre účasť vo Wimbledone