Nadal so stratou setu do 3. kola proti Kieferovi

SITA|26. jún 2008 o 18:28

LONDÝN 26. júna (SITA, AFP) - Španielsky tenista Rafael Nadal zvíťazil vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny, londýnskom Wimbledone, nad nenasadeným, ale ...

LONDÝN 26. júna (SITA, AFP) - Španielsky tenista Rafael Nadal zvíťazil vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny, londýnskom Wimbledone, nad nenasadeným, ale obávaným Lotyšom Ernestsom Gulbisom za 176 minút 5:7, 6:2, 7:6 (2), 6:3. Dvojka žrebu i svetového rebríčka dosiahla 19. víťazstvo v rade. Dvadsaťdvaročný ľavák predtým získal trofeje v Hamburgu, na parížskom Roland Garros i po prechode na trávnatý povrch aj v londýnskom Queen´s Clube.

"Vopred som vedel, že to bude veľmi náročné," nechal sa počuť Nadal po triumfe nad Gulbisom a pokračoval: "Ide o veľmi kvalitného súpera, ktorý bude čoskoro medzi elitou. Spočiatku som nepodával príliš dobre, ale postupne sa to zlepšovalo a ku koncu už som bol s týmto prvkom mojej hry spokojný."

Španiel sa po zápase ponáhľal do svojho prenajatého londýnskeho domu, aby sa mohol pripraviť na sledovanie večerného viedenského semifinálového duelu futbalových reprezentantov svojej krajiny s ruskými na ME. "Je to pre Španielsko výnimočný deň. Dúfam, že dokážeme uspieť. Na trofej totiž čakáme už veľmi dlho," skonštatoval známy fanúšik Realu Madrid.

O jubilejný dvadsiaty úspech bez prerušenia sa Nadal v 3. kole pokúsi proti Nemcovi Nicolasovi Kieferovi (32. v počítačovom poradí, svojho času 4. pozícia), ktorého tento rok už zdolal na tvrdom povrchu v Miami i v Brémach v rámci Davisovho pohára a má s ním lichotivú bilanciu nielen 2:0 na zápasy, ale aj 5:0 na sety.

Držiteľ 28 titulov Nadal, ktorý na ostatných dvoch ročníkoch medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka zhodne podľahol až vo finále Švajčiarovi Rogerovi Federerovi, sa usiluje stať sa len tretím tenistom v histórii s titulmi z dvoch najprotichodnejších podkladov v jednej sezóne. Naposledy sa to podarilo v roku 1980 Švédovi Björnovi Borgovi.

Devätnásťročný Gulbis, ktorý v úvodnom štvrtkovom dejstve stratil pri svojom podaní len štyri fiftíny a predviedol štyri čisté hry, síce figuruje až na 48. mieste v renkingu ATP Entry, ale upozornil na svoj talent prienikom do štvrťfinále takisto na úrovni "veľkej štvorky" vo francúzskej metropole. Proti 22-ročnému Malorčanovi nastrieľal 16 es, doplatil však na 35 nevynútených chýb v porovnaní s len štrnástimi z rakety čoraz univerzálnejšieho majstra defenzívy Nadala.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal so stratou setu do 3. kola proti Kieferovi