Nadal sa vracia, chce stihnúť Montreal

Rafael Nadal
Rafael Nadal (Autor: TASR)
SITA|29. júl 2009 o 10:59

Liečba boľavých kolien Rafaela Nadala pokračuje dobre, dvojka svetového tenisového rebríčka môže začať trénovať bez obmedzení.

MADRID. Liečba boľavých kolien Rafaela Nadala pokračuje dobre, dvojka svetového tenisového rebríčka môže začať trénovať bez obmedzení a dúfa, že od 10. augusta bude obhajovať vlaňajší titul na turnaji ATP World Tour Masters 1000 v kanadskom Montreale. Dvadsaťtriročný Malorčan prehovoril o svojich plánoch prvý raz od odrieknutia účasti vo Wimbledone a vrátil sa aj k začiatkom svojej tohtoročnej kalvárie so zranením.

"Už niekoľko mesiacov som bol na tom takto zle a keď som sa vrátil v apríli z Miami, naozaj to veľmi bolelo, najmä pravé koleno. Pravda, bol to už úplne iný druh bolesti," povedal Nadal v utorok pre španielsku televíziu TVE1. Na hru s limitujúcimi bolesťami kolien a každodennú protizápalovú terapiu si síce zvykol, ale po nezvládnutom pokuse o piaty titul v rade na Roland Garros sa rozhodol pre dôkladnejšie riešenie.

"Človeka to raz unaví hrať s takýmito ťažkosťami," poznamenala bývalá svetová jednotka, ktorú o primát pripravili práve chronicky problémové kolená. Strpčovali mu už tohtoročné vystúpenia na turnajoch v Monte Carle, Barcelone, Ríme a Madride, napriek tomu prvé tri z nich vyhral. Zastavil ho až v madridskom finále Roger Federer (6:4, 6:4).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal sa vracia, chce stihnúť Montreal