Nadal sa už kvalifikoval na londýnsky Turnaj majstrov

TASR|19. máj 2009 o 16:57

Španielsky tenista Rafael Nadal si vo veľkom predstihu zabezpečil účasť na Turnaji majstrov, ktorý sa v závere sezóny uskutoční po prvý raz v Londýne.

LONDÝN. Úradujúceho víťaza Australian Open, Roland Garros a Wimbledonu doplní v termíne od 22. do 29. novembra ďalších sedem elitných tenistov svetového rebríčka ATP.

Nadal vynechal minuloročný Turnaj majstrov v Šanghaji pre problémy s kolenom. Napriek tomu, že sa Nadal na posledné štyri ročníky Turnaja majstrov kvalifikoval, dvakrát odstúpil pre zranenie a dva razy prehral v semifinále 2006 a 2007 so Švajčiarom Rogerom Federerom. "História nám ukazuje, že hráči milujú toto podujatie a mňa teší, že všetci, ktorí sa kvalifikujú, aj chcú na turnaji štartovať," povedal riaditeľ turnaja Brad Drewett.

Organizátori turnaja oznámili, že 150.000 z celkového počtu 250.000 vstupeniek sa už predalo a ďalších 65.000 je k dispozícii pre verejnosť. "Našim cieľom je z turnaja urobiť najväčšie a najkvalitnejšie športové podujatie v hale na svete," dodal šéf marketingu Phil Anderton: "V súčasnosti má mužský tenis mnoho špičkových talentov akými sú Federer, Nadal, Murray a Djokovič, takže fanúšikovia sa môžu tešiť na špičkový tenis."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal sa už kvalifikoval na londýnsky Turnaj majstrov