Nadal sa chce vrátiť v roku 2012 v starej forme

(Autor: SITA/AP)
SITA|26. dec 2011 o 14:56

Španielsky tenista Rafael Nadal uznal, že jeho hra v tejto sezóne bola prevažne bez momentu prekvapenia.

MADRID. Španielsky tenista Rafael Nadal uznal, že jeho hra v tejto sezóne bola prevažne bez momentu prekvapenia a na kurte mu chýbala nadstavba v podobe väčšej výbušnosti a agresívnejšieho prejavu. Pred olympijským rokom 2012 sa chce zbaviť týchto slabín.

"Časom človek stráca trochu intenzity v zmysle sebadôvery, koncentrácie, pozitívneho nastavenia, viery v úspešný vývoj vecí. Postupne sa tieto atribúty v mysli čiastočne okresávajú," podotkol Nadal v interview pre El País.

Dvadsaťpäťročný Malorčan triumfoval v tomto roku na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros a v decembri sa podieľal na víťazstve Španielov vo finále Davisovho pohára.

Vo svetovom rebríčku klesol z prvej na druhú priečku za Srba Novaka Djokoviča, ktorému podľahol vo všetkých šiestich vzájomných dueloch v predmetnom období vrátane finále Wimbledonu a US Open.

"Mentálne som na tom bol v prvej polovici roka dobre, ale už vtedy nešlo perfektné rozpoloženie, pretože v tých zápasoch s Djokovičom mi čosi chýbalo. Úroveň môjho tenisu bola nepostačujúca. Keď je hra na určitom stupni, psychicky ste na tom tiež lepšie. Ku koncu roka to už bolo zlé a napokon až veľmi zlé. Mal som byť na kurte nepredvídateľnejší. Počas uplynulej sezóny som si často počínal až príliš odhadnuteľne. Chýbalo mi čosi extra. V nasledujúcom roku to potrebujem odstrániť," podotkol Nadal, ktorý bude na OH v Londýne obhajovať zlato z Pekingu.

"Musím sa vrátiť v lepšej forme. Najmä od Indian Wells do Wimbledonu si to bude vyžadovať maximum mojich schopností."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal sa chce vrátiť v roku 2012 v starej forme