Nadal priznal, že je vyčerpaný a chýbajú mu sily

Rafael Nadal len ťažko hľadá na konci sezóny dostatok síl.
Rafael Nadal len ťažko hľadá na konci sezóny dostatok síl. (Autor: SITA AP)
SITA|29. okt 2008 o 10:55

Španielsky tenista Rafael Nadal priznal, že na sklonku sezóny už iba s problémami hľadá rezervy.

PARÍŽ. "Dá sa povedať, že som na hranici. Chýbajú mi sily,“ povzdychol si držiteľ ôsmich tohtoročných titulov a líder svetového rebríčka pred svojím stredajším vstupom do parížskeho halového turnaja ATP Masters Series proti domácemu Florentovi Serrovi.

Víťaza Roland Garros, Wimbledonu i OH 2008 v Pekingu Nadala čakajú okrem vystúpenia vo francúzskej metropole dve veľké výzvy: pokus o premiérový úspech na novembrovom Masters Cup-e v Šanghaji a úloha lídra tímu z Pyrenejského polostrova vo finále Davisovho pohára v Argentíne.

Strýko a zároveň tréner 22-ročného ľaváka z Malorky Toni Nadal vyhlásil, že "Rafa“ je vo veľmi zlom stave, a dodal: "Myslím si, že Šanghaj bude komplikovaný o to viac, že po ňom ešte príde Davisov pohár. Je toho už naozaj dosť.“ Nadal po zisku olympijského zlata v čínskej metropole prehral v semifinále na newyorských grandslamových US Open a lúčil sa medzi najlepšími štyrmi aj na madridskom turnaji ATP Masters Series. Celkovo má Nadal tento rok bilanciu 80 víťazstiev a 10 prehier.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal priznal, že je vyčerpaný a chýbajú mu sily