Nadal pre zranenie nebude na US Open obhajovať titul

Fenomenálny tenista Nadal nie je fit.
Fenomenálny tenista Nadal nie je fit. (Autor: SITA/AP)
TASR|18. aug 2014 o 15:43

Isto chápete, ako je to pre mňa ťažké, vravel skvelý tenista.

NEW YORK. Španielsky tenista Rafael Nadal nebude obhajovať titul na záverečnom grandslamovom podujatí sezóny US Open v New Yorku. V pondelok o tom informoval prostredníctvom sociálnych sietí s tým, že sa nestihol zotaviť zo zranenia zápästia na pravej ruke.

"Je mi veľmi ľúto musieť oznámiť, že nebudem môcť hrať na tohtoročnom US Open," oznámila svetová dvojka. "Je to pre mňa veľmi ťažká chvíľa, pretože je to turnaj, ktorý milujem. Nemôžem robiť nič iné ako akceptovať túto situáciu," dodal 28-ročný Nadal, ktorý si zápästie zranil koncom júla počas tréningu doma na Mallorke. Následne sa musel odhlásiť z turnajov Rogers Cup v Toronte i Cincinnati Open.

Štrnásťnásobný grandslamový šampión vyhral US Open aj v roku 2010. Turnaj v areáli Flushing Meadows štartuje o týždeň a iba štvrtýkrát v Open ére od roku 1968 bude obhajca titulu chýbať v "pavúku" mužskej dvojhry.

Pred Nadalom to boli Ken Rosewall (1971), Pete Sampras (2003) a Juan Martin del Potro (2010). Španiel vynechal US Open aj v roku 2012 pre problémy s ľavým kolenom.

"Isto chápete, ako je to pre mňa ťažké. Turnaj milujem a mám naň skvelé spomienky spojené s fanúšikmi, nočnými zápasmi a mnohými ďalšími vecami. Nezostáva mi nič iné ako akceptovať túto situáciu a tvrdo pracovať na návrate," povedal španielsky ľavák, ktorý potrebuje pravačku na obojručný bekhend.

Momentálne mu v rebríčku ATP patrí druhá pozícia za Srbom Novakom Djokovičom. Práve Djokoviča zdolal vlani vo finále US Open. Pre zranenie zápästia musel deväťnásobný šampión Roland Garros Nadal vynechať "prípravné" zámorské turnaje zo série ATP Masters 1000 na tvrdom povrchu v Toronte a Cincinnati.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal pre zranenie nebude na US Open obhajovať titul