Nadal nebude hrať budúci rok Davisov pohár

Rafael Nadal
Rafael Nadal (Autor: SITA/AP)
TASR|5. dec 2011 o 17:23

Svetová dvojka si po výhre v Davisovom pohári dáva od neho pauzu, prioritou novej sezóny je olympiáda v Londýne.

SEVILLA. Len deň po piatom triumfe v Davisovom pohári je budúcnosť víťazného tímu španielskych tenistov neistá. Svetový hráč číslo dva Rafael Nadal totiž oznámil, že v budúcom roku v DC hrať nebude, pričom kapitán Albert Costa si zatiaľ zobral čas na rozmyslenie.

Nadal, ktorý sa v nedeľňajšom finále na vypredanom Olympijskom štadióne v Seville postaral o rozhodujúci bod v antukovom súboji s Argentínou, keď zdolal Juana Martina del Potra, má v roku 2012 nabitý program. Dvadsaťpäťročný rodák z Mallorky sa chce sústrediť na olympijský turnaj v Londýne, kde plánuje obhájiť zlatú medailu v dvojhre. Na Davisov pohár jednoducho nezostal priestor.

Kapitán sa ešte nerozhodol

Costa, bývalý víťaz Roland Garros v dvojhre, ktorý doviedol Španielsko k dvom triumfom v Davisovom pohári za posledné tri roky, sa chce rozhodnúť v priebehu najbližšieho týždňa.

"Ešte stále máme to, čo potrebujeme na boj o titul. Faktom ale je aj to, že mám pochybnosti o tom, čo bude teraz s národným tímom," povedal pre denník El Mundo Manolo Santana, bývalý španielsky víťaz Roland Garros, Wimbledonu a US Open.

V prípade absencie Nadala, ktorý vyhral neuveriteľných 20 z 21 singlových zápasov v Davisovom pohári, sa bude španielsky tím opierať hlavne o skúsenosti svetovej päťky Davida Ferrera. Opornými piliermi v roku 2012 by mali byť aj špecialisti na štvorhru Feliciano Lopez a Fernando Verdasco.

Na svoju šancu v závetrí však už čaká aj desiaty hráč svetového rebríčka Nicolas Almagro, ktorý v tejto sezóne získal tituly na troch turnajoch. Nedostatkom športových ambícií netrpí ani Marcel Granollers, ktorý sa vďaka dvom turnajovým triumfom katapultoval na 27. miesto rebríčka ATP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal nebude hrať budúci rok Davisov pohár