Nadal je v perfektnom stave, tvrdí jeho lekár

SITA|30. nov 2007 o 17:31

MADRID 30. novembra (SITA) - K utišovaniu rozruchu okolo zdravotného stavu španielskeho tenistu Rafaela Nadala prispel aj jeho lekár a doktor Kráľovskej španielskej tenisovej federácie RFET Ángel Ruiz-Cotorro, ...

MADRID 30. novembra (SITA) - K utišovaniu rozruchu okolo zdravotného stavu španielskeho tenistu Rafaela Nadala prispel aj jeho lekár a doktor Kráľovskej španielskej tenisovej federácie RFET Ángel Ruiz-Cotorro, ktorý v piatok vyhlásil: "Po vykonaní obligátnych testov môžem skonštatovať, že Rafael je v perfektnom stave na to, aby mohol pokračovať vo svojej kariére aj v budúcich rokoch. Som si absolútne istý, že uvádzané údajné zranenie nebude hendikepom v jeho profesionálnych aktivitách na najvyššej úrovni."

Nadal už vo štvrtok dementoval stredajšie informácie lokálnych médií o stave, ktorý by mohol privodiť vynútené predčasné ukončenie činnosti. "Toto zranenie mi nezabránilo hrať počas ostatných dvoch rokov. Článok, ktorý sa objavil, je úplne mimo," skonštatoval druhý muž svetového renkingu ATP Entry pre nasadzovanie. Toni Nadal, strýko a zároveň tréner 21-ročného rodáka z Manacoru, sa mal pre Diario de Mallorca vyjadriť, že s ľavou nohou trojnásobného víťaza Roland Garros je to "veľmi vážne". Na otázku, či chronické následky zranenia z apríla 2004 ohrozujú Nadalovu kariéru, vraj odpovedal: "Neviem. Prenechal by som to lekárom. Rafael musí vykonávať veľa rôznych opatrení, keď chce hrať."

Španiel, ktorý na novembrovom šanghajskom Masters Cupe rovnako ako vlani podľahol v semifinále Švajčiarovi Rogerovi Federerovi, nedávno pre El País priznal, že už dva roky nie je kondičné behanie súčasťou jeho prípravy a nahrádza ho bicyklovaním či plávaním. "Predtým som to nepovedal, pretože takéto reči znejú ako výhovorky. Nerád hovorím o zraneniach. Kondičnú prípravu podstupujem denne, ale nemôžem behať," vyhlásil tenista, ktorý má chronické ťažkosti s oboma kolenami.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal je v perfektnom stave, tvrdí jeho lekár