Nadal do semifinále, Murrayovi doprial 9 gemov

SITA|2. júl 2008 o 21:20

LONDÝN 2. júla (SITA) - Tretím semifinalistom dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny na londýnskej tráve vo Wimbledone (dotácia 11,812 mil. libier) sa stal jeden zo spolufavoritov ...

LONDÝN 2. júla (SITA) - Tretím semifinalistom dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny na londýnskej tráve vo Wimbledone (dotácia 11,812 mil. libier) sa stal jeden zo spolufavoritov Španiel Rafael Nadal. Druhý nasadený hráč zdolal vo štvrťfinále domáceho miláčika, turnajovú dvanástku Andyho Murraya, hladko za 115 minút 6:3, 6:2, 6:4. Finalista z posledných dvoch ročníkov Nadal si v semifinále zmeria sily s víťazom duelu dvoch nenasadených hráčov: Rainer Schüttler (Nem.) - Arnaud Clément (Fr.).

Štvornásobný šampión Roland Garros Nadal nemal s domácim favoritom Murrayom absolútne žiadne problémy. Nepovolil mu pri svojom podaní ani len náznak brejku a sám využil štyri z desiatich takýchto príležitostí. Svoju stopercentnú bilanciu proti 21-ročnému Škótovi zveľadil na 4:0. Dvadsaťdvaročný ľavák z Mallorky má stále šancu stať sa tretím tenistom s grandslamovými titulmi z Roland Garros aj Wimbledonu, teda dvoch najprotichodnejších podkladov, v jednej sezóne. Naposledy sa to podarilo v roku 1980 Švédovi Björnovi Borgovi.


Dvojhra mužov - štvrťfinále:

Rafael Nadal (2-Šp.) - Andy Murray (12-V. Brit.) 6:3, 6:2, 6:4 za 115 minút


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal do semifinále, Murrayovi doprial 9 gemov