Nabokova získali Islanders, opakoval sa prípad "Svatoš"

Jevgenij Nabokov.
Jevgenij Nabokov. (Autor: TASR)
TASR|22. jan 2011 o 21:12

Jevgenija Nabokova získal z waiver listiny newyorský tím Islanders.

NEW YORK. Ruský hokejový brankár Jevgenij Nabokov napokon nebude v NHL chytať za Detroit Red Wings, s ktorým má zmluvu. Z listiny voľných hráčov, kam musel byť podľa pravidiel súťaže umiestnený, ho totiž angažoval New York Islanders.

Ostrovania získali skúseného gólmana len dva dní po tom, ako s 35-ročným kazašským rodákom podpísali ročný konktrakt červené krídla. V tejto sezóne však stál len v bránke SKA Petrohrad v KHL, za Detroit vôbec nehral.

Podobná nepríjemnosť sa nedávno stala aj funkcionárom St. Louis Blues, ktorí chceli angažovať slovenského útočníka Mareka Svatoša, avšak napokon ho získal z "waver" listiny tím Nashville Predators.

Nabokov 10 rokov hájil farby tímu San Jose Sharks, no vlani v lete sa "žraloci" rozhodli s ním nepredĺžiť spoluprácu. Ruský veterán sa tak vrátil do vlasti, kde sa upísal klubu KHL SKA Petrohrad. Tam však nenaplnil očakávania a v decembri sa z klubu porúčal. Na základe pravidiel o európskych hráčoch voľných po 15. decembri ho "červené krídla" nemohli ani poslať na farmu do AHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nabokova získali Islanders, opakoval sa prípad "Svatoš"