Na začiatku boli na dne, nový tréner ich prebudil: Nie je to zázrak

Marcel Ozimák.
Marcel Ozimák. (Autor: TASR/Oliver Ondráš)
Ondrej Gajdoš|15. nov 2016 o 18:29

Marcel Ozimák sa vrátil do Tipsport ligy po desiatich rokoch, teraz už ako hlavný kouč. Popradské mužstvo chce z dna posunúť do play off.

BRATISLAVA. Hokejisti HK Poprad sa od začiatku tohto ročníka Tipsport ligy potácali na dne tabuľky, po osemnástich zápasoch mali len 16 bodov. A vedeniu klubu došla trpezlivosť. Namiesto odvolaného trénera Petra Jonáka prišiel Marcel Ozimák.

"Nestal sa žiadny zázrak," je najčastejšia odpoveď nového kouča po prvých dvoch zápasoch na striedačke Popradu. Jeho mužstvo v piatok senzačne vyhralo na ľade obhajcu titulu Nitry 5:2 a v nedeľu aj na štadióne lídra tabuľky Košíc 2:1.

"Chlapci sa dali dokopy, hrajú tímovo, so srdcom a do detailov plnia to, čo si povieme v kabíne. To je všetko," tvrdí Ozimák.

Každý systém je dobrý, ak sa dodržiava

Štyridsaťtriročný kouč prišiel do Popradu v reprezentačnej prestávke po skončení angažmánu v ruskom Jekaterinburgu v KHL, kde stál po boku hlavného trénera Andreja Razina.

S asistentom Františkom Štolcom mal pár dní na to, aby dal popradskému tímu svoj herný štýl. Aj zo skóre sa dalo vyčítať, že tím má najslabší útok a obrana dostala po Zvolene najviac gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Na začiatku boli na dne, nový tréner ich prebudil: Nie je to zázrak