Na Vueltu už trénoval Sagan s novými kolegami

De Marchi.
De Marchi. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. aug 2014 o 20:30

"Potrénoval som dobre a nabral som trochu kondície pred blížiacou sa Vueltou," napísal Sagan. Vuelta štartuje v sobotu tímovou časovkou.

JEREZ. Tím Cannondale sa bude na blížiacich sa cyklistických pretekoch Okolo Španielska spoliehať najmä na trojicu Peter Sagan, Alessandro De Marchi a Damiano Caruso. Od Sagana si Taliani sľubujú etapové víťazstvá na jeho poslednej Grand Tour v zelenom drese, De Marchi a Caruso by mali miešať karty v náročných kopcovitých etapách a tiež v celkovom poradí.

"Chceme byť konkurencieschopní na všetkých pretekárskych úrovniach v rámci Vuelty. Sagan, De Marchi a Caruso by mali byť našimi lídrami, ale celý tím máme vyvážený a dostatočne silný. Chceme zanechať silnú svoju pečať na tohtoročnej Vuelte," citoval cyclingnews tímového riaditeľa Maria Scireu.

Nabral kondíciu

"Potrénoval som dobre a nabral som trochu kondície pred blížiacou sa Vueltou," napísal slovenský majster na Facebooku. Pripravoval sa v talianskom stredisku Livigno s väčšou skupinou jazdcov tímu Tinkoff-Saxo a Talianom Michellem Scarponim z tímu Astana.

Sagan má v zbierke už tri zelené dresy za celkový triumf v bodovacej súťaži na Tour de France, ale na Vuelte štartoval zatiaľ iba raz v roku 2011. Stihol však vyhrať tri etapy a v celkovom poradí bodovacej súťaže bol vtedy na 4. mieste.

Vuelta štartuje tímovou časovkou

Teraz by chcel na Vuelte pridať ďalšie etapové triumfy a zároveň sa čo najlepšie pripraviť na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia 21. -28. septembra rovnako v Španielsku, presnejšie v Ponferrade.

Dres Cannondalu oblečú aj Oscar Gatto, George Bennett, Maciej Bodnar, Paolo Longo Borghini, Matthias Krizek a Guillaume Boivin. Vuelta štartuje v sobotu tímovou časovkou v Jereze de la Frontera a vyvrcholí 14. septembra krátkou časovkou jednotlivcov v Santiagu de Compostela.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Na Vueltu už trénoval Sagan s novými kolegami