Na Tour si zlomil dva stavce. Cancellara pôjde na Vueltu i MS

Fabian Cancellara odstúpil z Tour de France 2015 po tretej etape, v ktorej si pri hromadnom páde zlomil dva stavce.
Fabian Cancellara odstúpil z Tour de France 2015 po tretej etape, v ktorej si pri hromadnom páde zlomil dva stavce. (Autor: SITA/AP)
SITA|5. aug 2015 o 15:41

Pôvodne chcel absolvovať už budúcotýždňové podujatie Eneco Tour. Napokon sa na cesty vráti až na Vuelte. "Moje telo ešte nie je pripravené," vraví Fabian Cancellara.

BRATISLAVA. Jeden zo smoliarov nedávnej Tour de France - švajčiarsky cyklista Fabian Cancellara - sa vráti do súťažného diania na pretekoch Vuelta a Espaňa (22. 8. - 13. 9.).

Pôvodne chcel skúsený tridsaťštyriročný jazdec absolvovať už aj budúcotýždňové podujatie Eneco Tour. Napokon uznal, že sa ešte potrebuje doliečiť po predčasnom odstúpení z najslávnejších pretekov.

Hromadný pád v tretej etape Tour de France 2015.

Cancellara sa zaplietol v 3. etape Tour de France do hromadného pádu. Jeho výsledkom boli aj dva zlomené stavce v spodnej časti chrbtice. Jazdil pritom v žltom tričku vedúceho pretekára.

Švajčiara sprevádza veľká smola. Pád ho postihol aj na jarných klasických pretekoch E3 Harelbeke v Belgicku. I vtedy mal zlomené stavce a do pelotónu sa vrátil až po dvoch mesiacoch.

Teraz bude jeho účasť na Vuelte spojená s prípravou na septembrové majstrovstvá sveta v americkom Richmonde. Najmä v časovke bude mať vysoké ambície.

cancellarafabian_res.jpg

Deň pred pádom finišoval Cancellara (úplne vľavo) v etape na treťom mieste. A vďaka bonusovým sekundám sa dostal do čela priebežnej klasifikácie. FOTO - TASR/AP.

„Pôvodne som chcel jazdiť už na Eneco Tour, ale ešte to nebude možné. Stále cítim bolesť pri plnej záťaži na bicykli. Moje telo ešte nie je pripravené," uviedol Cancellara podľa serveru Cyclingnews.

"Vueltu mám však veľmi rád. Sú to tvrdé preteky s ťažkým profilom etáp a množstvom kilometrov. Absolvujem ich už po siedmy raz," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Na Tour si zlomil dva stavce. Cancellara pôjde na Vueltu i MS