Na šiesty pokus to Michalovciam vyšlo, v hlavnej úlohe Tounkara

Michalovský Mamadou Tounkara bol mužom, o ktorom sa v sobotňajšom zápase najviac hovorilo.
Michalovský Mamadou Tounkara bol mužom, o ktorom sa v sobotňajšom zápase najviac hovorilo. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|28. apr 2019 o 10:32

Španielsky útočník strelil gól, na ďalší prihral a neskôr bol vylúčený.

Michalovce - Žilina 2:1: fotogaléria

28.4.2019

MICHALOVCE. Prvoligoví michalovskí futbalisti mali v sobotu poslednú šancu na to, aby prvýkrát v tejto sezóne získali skalp žilinského súpera.

Na šiesty pokus sa im to aj podarilo, keď "šošonov" na vlastnom trávniku zdolali najtesnejším rozdielom 2:1 (2:0).

Zemplínčania o svojom triumfe, ktorým preťali sériu troch ligových prehier v rade, rozhodli už v úvodnej 45-minútovke, keď strelili oba góly. Najprv sa presadil Mamadou Tounkara a po ňom aj Igor Žofčák.

Všetko zmenil úvodný gól

Mužstvo od Laborca malo v poslednom období problémy v koncovke. V ostatných piatich súťažných dueloch zaznamenalo iba dva góly. Prišiel však sobotňajší súboj so Žilinou a rovnaký počet gólov strelilo v priebehu deviatich minút.

„Konečne sa to otočilo na našu stranu a boli sme efektívni, keď z dvoch šancí sme skórovali dvakrát a vyťažili sme z minima maximum. O tom je futbal a hneď sa to prejavilo aj na výsledku," odfúkol si michalovský kormidelník Anton Šoltis.

So vstupom do zápasu však košický rodák spokojný nebol.

„Z našej strany nebol dobrý. Chceli sme byť agresívnejší a priamočiarejší, čo sa nám nedarilo. Všetko však zmenil prvý gól, po ktorom sme sa upokojili a prebrali iniciatívu. Následne sme pridali aj druhý zásah po peknej akcii a zápas sa vyvíjal presne tak, ako sme si predstavovali."

Vylúčenie ovplyvnilo zápas

Až prišla 59. minúta, keď svoju prchkú povahu ukázal hrdina doterajšieho priebehu duelu Tounkara, ktorý prvý gól strelil a na druhý prihral.

Španielsky útočník uvidel po súboji so stopérom Žiliny Kašom druhú žltú kartu a musel putovať predčasne pod sprchy.

„Vylúčenie ovplyvnilo zápas, už sme nemohli hrať tak otvorene ako v prvom polčase a stiahli sme sa do defenzívy. Súper síce znížil a mal tam aj ďalšie náznaky šancí, ale umnou a taktickou hrou sme si víťazstvo postrážili," uviedol lodivod MFK Zemplín.

Zaujímavé je, že Tounkara je vôbec prvým vylúčeným hráčom žlto-modrých v tejto ligovej sezóne.

Tomuto šikovnému zakončovateľovi čiernej pleti sa však už začervenalo pred očami vo štvrťfinále pohára proti Popradu.

„Jeho prvá žltá karta bola úplne zbytočná, takto oslavovať strelený gól je nezodpovedné, budeme to s ním ešte riešiť. Druhá však bola veľmi prísna, lebo Kaša ho držal oboma rukami a napomínaný mal byť iba on. Nechal sa však trochu vyprovokovať a doplatil na to," vyjadril sa Šoltis.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na šiesty pokus to Michalovciam vyšlo, v hlavnej úlohe Tounkara