Na Saparu čaká v Rosenborgu celoživotná zmluva

Marek Sapara
Marek Sapara (Autor: ap)
SITA|3. jan 2009 o 13:45

Slovenský futbalista Marek Sapara prežil rušný záver minulého roka, ani v januári 2009 ho však rozhodne nečaká najpokojnejšie obdobie.

TRONDHEIM.

Prvý decembrový deň sa stredopoliar nórskeho Rosenborgu Trondheim podrobil úspešnej operácii zraneného kolena, tesne pred Vianocami potom spolu s manželkou absolvoval svadobnú cestu v Mexiku. S tréningovým procesom by mohol Marek Sapara začať približne v polovici januára, no ešte predtým ho čaká po návrate na sever Európy veľmi dôležité rozhodnutie.

Vedenie trondheimského tímu totiž pre neho pripravuje ponuku na celoživotnú zmluvu. Generálny manažér Rosenborgu BK deklaroval, že má záujem na tom, aby slovenský ofenzívny záložník natrvalo zostal v službách 20-násobného nórskeho ligového šampióna.

"Neviem, čo presne bude a akú ponuku pre mňa vymyslia. Bavili sme sa o tom, či by som chcel zostať v Nórsku do konca života. Aktuálne teda čakám na túto ponuku," povedal Marek Sapara pre internetový portál www.futbalportal.sk. Dvadsaťšesťročný rodák z Košíc by však ešte veľmi rád skúsil aj jednu z líg silnej európskej štvorky.

"Záleží na tom, čo mi ponúkne Rosenborg a iné kluby. V hre je veľa faktorov - aká to bude liga, aké tímy sa ozvú a samozrejme, ako to bude vyzerať so mnou. Trúfnem si na čokoľvek, nevidím v tom problém. Ponuky sú, ale nechcem ich momentálne rozoberať, keďže ešte nezačali prebiehať žiadne rokovania. Každopádne by som chcel skúsiť niektorú z líg prvej štvorky, aby som zistil, či na to mám alebo nie. Aby som si neskôr nevyčítal, že som sa na to vykašľal, alebo aby som sa neskôr netrápil otázkou, či by som to zvládol. A keby som si mohol vybrať, išiel by som do Nemecka,“ povedal bývalý hráč Košíc a Ružomberka.

Okrem rozmýšľania nad chystanou ponukou zo strany Rosenborgu či prípadného prestupu do iného klubu bude v januári pre Marka Saparu najdôležitejšie opäť sa čo najrýchlejšie vrátiť na súťažné trávniky. "Aktuálne je to s kolenom už lepšie. Pokračujem v bicyklovaní a plávaní. Zľahka som začal s jeho zaťažovaním, ale nič zložité ešte nechcem robiť - napríklad rýchlo behať alebo niečo podobné,“ dodal slovenský reprezentant, ktorý do Nórska prestúpil v roku 2006 z MFK Ružomberok.

Nachádzate sa tu:
Domov