Na nájazd sa Marinčin vypýtal sám. A rutinérsky ho premenil

Obranca Martin Marinčin (vpravo) v jednom zo svojich ofenzívnych výletov.
Obranca Martin Marinčin (vpravo) v jednom zo svojich ofenzívnych výletov. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|8. máj 2019 o 12:45

Iba štyri zápasy na prvý reprezentačný gól potreboval Erik Černák.

MICHALOVCE. Víťaznú generálku na domáci šampionát majú za sebou slovenskí hokejisti.

Reprezentačný výber vedený Craigom Ramsaym zdolal na michalovskom ľade tri dni pred štartom MS súpera z Nórska 3:2 po predĺžení.

Slováci boli úspešní aj v doplnkových nájazdoch po skončení stretnutia, v ktorých vyhrali 2:1.

Na súboj proti tímu zo Škandinávie tak skoro nezabudne obranca Erik Černák, ktorý Nórom strelil premiérový gól v drese seniorskej reprezentácie.

Nenechajú si skákať po hlave

Odchovanec košického hokeja sa úvodného zásahu v najcennejšom drese dočkal už vo štvrtom zápase za A-mužstvo. Nórskeho gólmana Haukelanda prekonal už v 22. sekunde strelou od modrej čiary.

„Bol to výborný pocit, konečne som po pár zápasoch v reprezentácii dal svoj premiérový gól. Som veľmi rád, že mi to tam padlo,“ tešil sa 21-ročný urastený bek, ktorý aj v Michalovciach ukázal, že sa nestratí ani v ofenzíve.

Na domácom šampionáte však budú tréneri od neho vyžadovať predovšetkým kvalitnú hru v defenzíve, pri ktorej bude využívať aj svoje fyzické parametre.

Už súboj s Nórskom, v ktorom si súperi nič nedarovali, naznačil, aký tvrdý bude samotný turnaj v Košiciach a Bratislave.

„Proti Kanade, USA či Fínom to bude ešte náročnejšie a agresívnejšie. Musíme byť na to pripravení a nemôžeme si nechať skákať po hlave. Bude dôležité ukázať, že aj my na to máme hráčov,“ zdôraznil Černák, ktorý má za sebou prvú sezónu v zámorskej NHL v drese Tampy Bay Lightning.

Mladý obranca sa už na súboje v rodnom meste a v Steel Aréne, v ktorej hokejovo vyrastal, nevie dočkať.

„Atmosféra na šampionáte bude úplne iná ako v posledných dvoch zápasoch prípravy. Do Košíc nás príde podporiť oveľa viac ľudí. Už sa toho nevieme dočkať a spravíme všetko, aby urobili dobrý výsledok.“

V Kanade mu taká atmosféra chýba

Aj ďalšiemu odchovancovi košickej hokejovej školy Martinovi Marinčinovi sa v michalovskej generálke podarilo rozvlniť sieť. Zadák Toronta Maple Leafs rozhodol o triumfe Slovákov v doplnkových samostatných nájazdoch, keď s prehľadom prestrelil nórskeho brankára.

Martin je pri streleckej chuti, presadil sa predtým v Poprade proti Veľkej Británii a aj teraz v Michalovciach proti Severanom, hoci tento gól sa mu do štatistík rátať nebude.

„Pôvodne som nemal ísť, ale keď som sa pýtal, koľko nájazdov ešte ideme, hneď mi na striedačke položili otázku, či chcem ísť. Tak som išiel a vyšlo to. Ľad bol už strašne zlý, preto som volil jednoduchý spôsob zakončenia,“ prezradil 27-ročný východniar, ktorý chválil michalovských priaznivcov.

„Atmosféra na štadióne bola super. Slovenskí fanúšikovia opäť potvrdili, že sú skvelí. Takéto povzbudzovanie mi v Kanade chýba.“

Aj Marinčin, podobne ako Černák skonštatoval, že na MS budú ešte ťažšie zápasy než boli v príprave.

„Začiatok súboja s Nórmi sme mali veľmi dobrý, aj sme sa rýchlo ujali vedenia. Súper však v ďalšom priebehu zápasu ukázal, že sú veľmi dobrí. Sme radi, že sa nám podarilo zvíťaziť, ale sme si vedomí toho, že na šampionáte nás budú čakať oveľa náročnejšie duely.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na nájazd sa Marinčin vypýtal sám. A rutinérsky ho premenil