Na MTS rozhodujúci duel Kaliskej s Dukátovou o OH

SITA|16. máj 2008 o 10:49

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 16. mája (SITA) - Olympijská víťazka z Atén Elena Kaliská alebo majsterka sveta spred dvoch rokov Jana Dukátová? Tak znie otázka pred víkendovým tretím rozhodujúcim súbojom dvoch slovenských ...

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 16. mája (SITA) - Olympijská víťazka z Atén Elena Kaliská alebo majsterka sveta spred dvoch rokov Jana Dukátová? Tak znie otázka pred víkendovým tretím rozhodujúcim súbojom dvoch slovenských vodnoslalomárskych hviezd o jedinú miestenku v K1 žien na olympijské hry v Pekingu. Definitíva padne v nedeľu na jubilejnom 60. ročníku Medzinárodného tatranského slalomu - Memoriáli Ondreja Cibáka.

V prvom vzájomnom súboji Kaliskej s Dukátovou v holandskom Zoetermeeri zvíťazila majsterka sveta z roku 2006, pred dvoma týždňami v druhom kole v Čunove na Slávia UK Cup-e triumfovala olympijská víťazka z roku 2004. V rozhodujúcom nedeľňajšom dueli bude mať výhodu domácej vody skúsená Elena Kaliská, keďže liptovskomikulášsky areál je jej domovským.

"Možno to bude trochu výhoda, ale na druhej strane domáce prostredie a z toho vyplývajúci pocit zodpovednosti dokáže niekedy zviazať ruky. Zostáva len na mne dokázať, že to viem. Verím, že príde veľa divákov a vytvoria správnu atmosféru, ktorá všetkých športovcov vybičuje k špičkovým výkonom," vyslovila svoje želanie skúsená už 36-ročná slalomárka.

"S Janou nerozoberáme, či bude mať výhodu Elena alebo ona. Je však paradoxné, že aj v minulosti Jana často preteky vo svojom akoby domácom areáli v Čunove pokazila, a potom dobiehala stratené práve v Liptovskom Mikuláši. Pred tromi týždňami na Liptovských slalomoch hravo zvíťazila, takže nevidím dôvod, prečo by sa jej to nemalo podariť opäť," tvrdil tréner Jany Dukátovej Róbert Orokocký.

Z minulotýždňových majstrovstiev Európy v poľskom Krakove sa Dukátová ani nevrátila do Bratislavy, ale namierila si to do Liptovského Mikuláša. "Nejaké objemové tréningy sa už neoplatilo robiť, skôr sme sa zamerali na vyladenie formy a koncentráciu na nedeľňajšie preteky," doplnil Róbert Orokocký.

Ďalším bonbónikom víkendového 60. ročníka Medzinárodného tatranského slalomu - Memoriálu Ondreja Cibáka by mal byť jediný predolympijský duel medzi Michalom Martikánom a jeho večným rivalom, dvojnásobným olympijským víťazom v C1 Tonym Estanguetom z Francúzska.



bg;zs;mj

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Na MTS rozhodujúci duel Kaliskej s Dukátovou o OH