Mucha vďačný za post jednotky, v Poľsku vyhral všetky ankety

SITA|4. jún 2009 o 13:00

V nezabudnuteľnom prvoaprílovom zápase futbalovej kvalifikácie o postup na MS 2010 Česko - Slovensko (1:2) si pozíciu jednotky v bránke národného výberu spod Tatier vybojoval Ján Mucha ml.

SENEC.

Na tlačovej besede pri príležitosti zrazu A-tímu SR pred sobotňajším duelom eliminácie o účasť na svetovom šampionáte proti San Marínu to potvrdil aj hlavný kormidelník Slovenska Vladimír Weiss, ktorý tiež dodal, že práve 26-ročný z Belej nad Cirochou pochádzajúci gólman bude stáť v dueli proti európskemu "trpaslíkovi" od úvodu medzi tromi žrďami.

"Samozrejme ma teší, keď tréner o mne povedal, že som jednotka. No na druhej strane o miesto musím stále bojovať a na tréningu dokazovať, že som v dobrej forme. Dlho som na niečo takéto čakal a teraz by som sa chcel na pozícii jednotky udržať čo najdlhšie," povedal v rozhovore pre agentúru SITA brankár poľského klubu Legia Varšava, ktorý v sezóne 2008/09 obsadil v Ekstraklase striebornú priečku. Mucha sa stal zároveň najlepším brankárom celej súťaže.

"Povyhrával som všetky ankety, bolo úplne jedno, či to bolo v televíziách, rádiách, novinách, časopisoch, či hlasovali fanúšikovia alebo odborníci," povedal s úsmevom na perách 189 centimetrov vysoký gólman a hneď vzápätí pokračoval: "Bolo by to však krajšie, ak by nás zdobil majstrovský titul. Aj keď sa nám nepodarilo vyhrať ligu, môžem byť s predchádzajúcou sezónou celkom spokojný. To je však už minulosť, teraz je tu reprezentácia. Čaká nás dôležitý zápas so San Marínom, ktorý musíme zvládnuť. Urobíme všetko pre to, aby sme tento duel vyhrali a zároveň potešili fanúšikov."

Ján Mucha tiež potvrdil, že práve duely s podobnými outsidermi ako San Maríno sú pre gólmana veľmi nepríjemné. "Musím byť koncentrovaný počas celého zápasu, pretože môže prísť jedna či dve nečakané akcie súpera, z ktorých bude hroziť veľké nebezpečenstvo. V sobotu budeme chcieť streliť rýchly gól a potom vyhrať vyšším rozdielom. Videl som duel San Marína s Poľskom, v ktorom dostali gól už v 1. min, čo Poliakom veľmi pomohlo. Od začiatku na nich vybehli, vysoko ich napádali a potom sa im už hralo ľahšie," naznačil recept na súpera bývalý brankár Interu Bratislava a MŠK Žilina, ktorý má zatiaľ na svojom konte šesť štartov v najcennejšom seniorskom drese.

Mucha ml. má v Legii Varšava ešte jeden rok platný kontrakt, no priznal, že záujem o neho rastie. "Je pravda, že o niečom sa hovorí, ale je to veľmi zložité. Klub za mňa pýta dosť veľké peniaze, ťažko povedať, či bude niekto ochotný toľko zaplatiť. Navyše, vedenie Legie chce so mnou uzatvoriť nový kontrakt, súčasný tréner mužstva veľmi túži po tom, aby som zostal. Uvidíme, ako sa to napokon vyvinie. Zatiaľ nikam neodchádzam, keďže mám ešte platnú zmluvu. Ak bude nejaká zaujímavá ponuka, určite si s vedením klubu sadneme a preberieme to," dodal slovenský gólman, ktorý pôsobí v Legii od roku 2005.

Nachádzate sa tu:
Domov