Štybar mal nepríjemný pád. Jeho účasť na majstrovstvách je otázna

Český cyklista Zdeněk Štybar.
Český cyklista Zdeněk Štybar. (Autor: Reuters)
Sportnet|6. jún 2021 o 09:37 (aktualizované 6. jún 2021 o 12:35)

Len nedávno podstúpil operáciu srdca.

BRATISLAVA. Takto si návrat do súťažného kolotoča rozhodne nepredstavoval. Český cyklista Zdeněk Štybar sa dva mesiace od operácie srdca predstavil na belgických pretekoch Dwars door het Hageland, no nedokončil ich. 

Približne 42 kilometrov pred cieľom spadol a jeho tvár skrivila bolestivá grimasa.

"Dúfam, že je v poriadku. Vyzeralo to veľmi nepríjemne. Skoré uzdravenie, Štyby," reagoval jeden z fanúšikov na príspevok tímu Deceunick Quick-Step na twitteri, kde informoval o páde svojho pretekára. 

Štybarov dres bol na viacerých miestach roztrhnutý. Trojnásobnému majstrovi sveta v cyklokrose sa na poslednú chvíľu vyhol Belgičan Laurens Sweeck. 

V nedeľu ráno Quick-Step na svojom webe uviedol, že po páde bol český cyklista prevezený do nemocnice. Následné vyšetrenia ukázali zlomeninu prstu na pravej ruke a tiež malú prasklinu v lakti. 

Je stav budú monitorovať, no výrazne je ohrozená jeho účasť na spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka v cestnej cyklistike (17. - 20. júna). 

Štybar pred pár dňami zverejnil svoj súťažný program na nasledujúce dní, pričom v Bánovciach nad Bebravou mal súťažiť nielen v pretekoch s hromadným štartom, ale aj v individuálnej časovke. 

Na Dwars door het Hageland bojoval o víťazstvo jeho tímový kolega Yves Lampaert. Víťaz vlaňajších pretekov Okolo Slovenska sa však musel uspokojiť s tretím miestom. Zvíťazil Nór Rasmus Tiller. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Štybar mal nepríjemný pád. Jeho účasť na majstrovstvách je otázna