Oporou sú fortunaligisti. Žilinčania spoznali súpera v mládežníckej Lige majstrov

(Autor: MŠK Žilina)
Ivan Mriška|28. jan 2021 o 13:25

Vyzvú belgického majstra.

ŽILINA. V Nyone sa konal žreb 1. kola mládežníckej Ligy majstrov. Dvojice 32-finále vyžreboval bývalý brazílsky futbalista Maxwell.

Slovensko zastupuje v prestížnej súťaži MŠK Žilina, ktorej starší dorast bol pred jarným prerušením súťaže na prvom mieste.

Bačík: Budeme pripravení

Šošoni, ktorí sa predstavia v UEFA Youth League po druhýkrát v histórii, vyzvú po Montpellieri belgický KRC Genk.

„Veľmi ťažký súper, ale my budeme maximálne pripravení. Ideme sa pobiť o víťazstvo. Belgickému majstrovi sme konkurencieschopní, ale všetko sa ukáže až na ihrisku. Dáme do toho všetko,“ výsledky žrebu komentoval šéf Akadémie MŠK Žilina Jaroslav Bačík.

Zápas majstrovskej vetvy je na programe 2., respektíve 3. marca, hrať sa bude na jedno víťazstvo v Belgicku.

„Vieme, kde sa belgický futbal nachádza. Je to krajina, ktorá sa venuje rozvoju mladých hráčov. Genk má navyše v práci s mládežou dlhoročnú tradíciu.

Má veľa mládežníckych reprezentantov a celkovo podobnú filozofiu ako my. Veľmi sa tešíme na túto konfrontáciu, hráči sú na súboj dobre pripravení,“ ďalej povedal pre klubovú stránku.

Dve opory z Fortuna ligy

Žltozelení už pred žrebom vedeli, že sa stretnú s jedným zo sedmičky Angers SCO (Francúzsko), SL Benfica (Portugalsko), KRC Genk (Belgicko), AC Sparta Praha (Česko), Odense BK (Dánsko), FC Bazilej (Švajčiarsko) a FK Crvena zvezda (Srbsko).

„Ľahký súper v tejto skupine nebol. Bude to podobná výzva ako Montpellier pred dvomi rokmi,“ dodal.

Príležitosť hrať mládežnícku Ligu majstrov majú tento rok hráči s ročníkom narodenia 2002, pričom do stretnutí môžu zasiahnuť aj traja futbalisti s ročníkom narodenia 2001.

Žilinčania sa budú opierať najmä o dvoch hráčov z Fortuna ligy. Sú nimi Dominik Javorček Adrián Kaprálik.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Oporou sú fortunaligisti. Žilinčania spoznali súpera v mládežníckej Lige majstrov