Hrali druhú ligu, góly za nich strieľal Weiss. Mestečko piva chce ísť vyššie

Tím štvrtoligového MŠK Hurbanovo
Tím štvrtoligového MŠK Hurbanovo
Marián Dragúň|12. nov 2021 o 15:47

Hurbanovo je farmou druholigového Komárna

V Hurbanove začínajú byť po čase hrdí na svoje mužstvo a vyzerá to tak, že mestečko na juhu Slovenska čakajú po rokoch opäť lepšie futbalové časy.

AGRO Hurbanovo patrilo v druhej polovici 80. rokov k najlepším klubom na Slovensku. Sedem sezón pôsobilo v I. SNFL, čo bola vo federálnych časoch druhá najvyššia súťaž po prvej lige. Góly zaň strieľal aj Vladimír Weiss st., v tíme pôsobil napríklad Michal Hipp či brankár Stanislav Fišan.

MŠK Hurbanovo figuruje kolo pred koncom jesennej časti štvrtej ligy Juhovýchod Západoslovenského futbalového zväzu na solídnom štvrtom mieste s dvojbodovou stratou na tretieho. V poslednom jesennom kole cestujú túto nedeľu futbalisti z mestečka, ktoré preslávil najmä pivovar, k súperovi z konca tabuľky do Tvrdošoviec.

Od tejto sezóny je Hurbanovo farmou druholigového KFC Komárno, no najmä vstup do súťaže si mužstvo trénera Zdenka Kršteňanského predstavovalo o čosi lepšie.

Po najtesnejšej prehre 0:1 vo vlani tretích Tovarníkoch prišiel v druhom kole do Hurbanova z Gabčíkova súper najťažší a s ním aj bezgólová remíza. Domácu stratu s neskorším jesenným suverénom Gabčíkovom vystriedala ďalšia remíza vo Veľkom Mederi (1:1), kde otvorila jesenný gólový účet celého mužstva jarná posila Goran Antunovič.

Vo štvrtom kole preskočili Hurbanovčania veľkú prekážku, keď na vlastnom trávniku zdolali dvoma gólmi Borisa Drugu z KFC Komárno obávaného rivala FC Pata (2:0), no a potom v ďalšom priebehu jesene po prehre 2:1 na pôde vlaňajšieho vicemajstra v Kozárovciach už Hurbanovčania od ôsmeho kola neprehrali.

Doma zdolali postupne susedné Nesvady 4:1, Šahy 2:0, Kolárovo 4:0 a v domácej jesennej rozlúčke aj Kovarce tiež 4:0. Vo Veľkých Lovciach MŠK medzitým remizoval 2:2, v Nedede zvíťazil 3:0 a v Bešeňove sa body tiež delili (1:1).

„Máme záujem hrať vyššiu súťaž,“ hovorí pre Sportnet športový manažér MŠK Hurbanovo MIROSLAV BOJNÁK ML., ktorému sme položili niekoľko otázok.

Pred posledným kolom jesennej časti štvrtej ligy figuruje Hurbanovo na štvrtom mieste. S akým cieľom ste išli do súťaže?

Momentálne postavenie nezodpovedá cieľom, s ktorými sme vstupovali do súťaže. Tie boli určite vyššie, avšak vzhľadom na zranenia kľúčových hráčov tesne pred prvým kolom a aj počas jesennej časti je momentálne umiestnenie pre nás vcelku dobré.

Kanonier Goran Antunovič.
Kanonier Goran Antunovič.

Od tejto sezóny je Hurbanovo farmou druholigového Komárna. Čo vám to prináša?

V prvom rade možnosti doplnenia mužstva dospelých hráčmi podľa potreby. Spolupráca sa však týka aj mládeže a zahŕňa napríklad tiež pomoc pri zabezpečovaní dopravy.

V klube máte pod palcom zloženie hráčskeho kádra. Ako by ste zhodnotili posily, ktoré prišli v lete a aj tie, ktoré chodia z KFC Komárno?

Od každého z hráčov, ktorí k nám prišli v lete a aj tých, ktorí k nám chodia z druholigového KFC sme mali aj máme určité očakávania. Niekto ich splnil viac, niekto menej.

Ako ste v klube spokojní s doterajšími výkonmi mužstva a umiestnením?

Z výkonnostnej stránky mužstvo každým zápasom rastie. Začiatok súťaže nebol optimálny, no momentálna výkonnosť nášho tímu má stúpajúcu tendenciu. Čo sa týka tabuľkového postavenia, mohlo by byť určite lepšie.

Ktorý jesenný zápas odohralo mužstvo doteraz najlepšie a ktorý výkon bol najslabší?

Najlepší bol domáci zápas proti prvému Gabčíkovu, hoci v ňom gól nepadol. Ten zápas mal naozaj vysokú hernú kvalitu z oboch strán. Dominantné výkony sme podali napríklad proti Kolárovu, ktoré sme doma zdolali 4:0, alebo v Nedede, kde sme zvíťazili 3:0. Taktiež by som rád vyzdvihol výkon v Kozárovciach, kde sme vycestovali v značne oklieštenej zostave, no mužstvo podalo i tak dobrý výkon, hoci prehralo tesne 2:1. Naopak, najslabší výkon sme podali určite v Štúrove, kde sme prehrali 3:1.

Legendy MŠK Hurbanovo (zľava) Rudolf Gendiar a Anton Zsigó, ďalej kapitán mužstva Štefan Gelle, Matej Juhás, Peter Kádek, Matúš Kling, Goran Antunovič, Filip Szetei, Richard Bugáň, Samuel Bojnák, Adam Kuruc, Goran Matič a Boris Druga.
Legendy MŠK Hurbanovo (zľava) Rudolf Gendiar a Anton Zsigó, ďalej kapitán mužstva Štefan Gelle, Matej Juhás, Peter Kádek, Matúš Kling, Goran Antunovič, Filip Szetei, Richard Bugáň, Samuel Bojnák, Adam Kuruc, Goran Matič a Boris Druga.

Ako sa pozeráte na chystanú reorganizáciu a čo z nej pre MŠK vyplýva?

Je v nej ešte veľa otáznikov, na ktoré kluby upozorňujú a stále preto ešte nevieme či reorganizácia vôbec bude, alebo nie. Ak by nakoniec bola, tak určite chceme skončiť na priečkach zaručujúcich postup do novovytvorenej súťaže pod názvom Majstrovstvá regiónu Západ. No, ak by sa pripravovaná reorganizácia nakoniec zrušila, máme záujem hrať tretiu ligu.

V augustovom kole Slovnaft Cupu vyradila Hurbanovo piatoligová Okoličná. Mala tá prehra nejaký dopad na mužstvo?

Prehra určite mrzí každého z nás, ale viac ako prehra nás mrzelo vážnejšie zranenie opory zadných radov Petra Kádeka.

Nastúpil v jeseni za Hurbanovo aj exreprezentant Kornel Saláta?

Áno, v zápase deviateho kola vo Veľkých Lovciach, kde sme remizovali 2:2.

MŠK Hurbanovo: (hore zľava) prezident klubu M. Bojnák st., S. Bojnák, M. Juhás, D. Szántó, T. Kunovský, Zs. Sereghy, T. Zajac, tréner Z. Kršteňanský, U. Kastsiukevich, M. Kling, F. Szetei (KFC), Sz. Jóba, manažér M. Bojnák ml., S. Orság (KFC), (dole zľava) P. Rumanský (KFC), G. Antunovič, J. Murárik, P. Kádek, G. Matič (KFC), M. Marík, Š. Gelle, U. Kreci, R. Bugáň, P. Molda, B. Druga (KFC).
MŠK Hurbanovo: (hore zľava) prezident klubu M. Bojnák st., S. Bojnák, M. Juhás, D. Szántó, T. Kunovský, Zs. Sereghy, T. Zajac, tréner Z. Kršteňanský, U. Kastsiukevich, M. Kling, F. Szetei (KFC), Sz. Jóba, manažér M. Bojnák ml., S. Orság (KFC), (dole zľava) P. Rumanský (KFC), G. Antunovič, J. Murárik, P. Kádek, G. Matič (KFC), M. Marík, Š. Gelle, U. Kreci, R. Bugáň, P. Molda, B. Druga (KFC). (Zdroj: MŠK Hurbanovo)

Ako plánujete v zime posilniť káder?

Určite sa chceme v zimnej prestávke posilniť na postoch, na ktorých vieme, že máme isté nedostatky. Na tieto pozície už máme vytypovaných aj hráčov, no v tejto chvíli viac prezrádzať nebudem. Záverom by som sa rád poďakoval partnerom, podporovateľom a priaznivcom nášho klubu za podporu v tomto neľahkom období.

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK 1923 GabčíkovoŠK 1923 GabčíkovoŠK 1923 Gabčíkovo
30
24
6
0
95:10
78
V
V
R
V
V
2
FK TJ Lokomotíva KozárovceFK TJ Lokomotíva KozárovceFK TJ Lokomotíva Kozárovce
30
20
5
5
65:23
65
V
V
V
P
V
3
MŠK HurbanovoMŠK HurbanovoMŠK Hurbanovo
30
19
5
6
72:21
62
V
V
V
P
V
4
FC PataFC PataFC Pata
30
18
6
6
59:27
60
V
V
P
V
V
5
OFK TovarníkyOFK TovarníkyOFK Tovarníky
30
14
10
6
51:31
52
V
P
V
R
V
6
FK KolárovoFK KolárovoFK Kolárovo
30
14
7
9
48:43
49
V
V
R
V
R
7
TJ Veľké LovceTJ Veľké LovceTJ Veľké Lovce
30
10
9
11
38:40
39
P
P
R
V
V
8
ŠK BešeňovŠK BešeňovŠK Bešeňov
30
10
7
13
33:53
37
P
V
P
V
P
9
MŠK - Thermál Veľký MederMŠK - Thermál Veľký MederMŠK - Thermál Veľký Meder
30
10
5
15
44:47
35
P
R
V
P
P
10
MŠO ŠtúrovoMŠO ŠtúrovoMŠO Štúrovo
30
9
7
14
51:55
34
P
P
V
P
P
11
OFK KovarceOFK KovarceOFK Kovarce
30
9
6
15
30:55
33
P
P
R
V
P
12
Športový klub NesvadyŠportový klub NesvadyŠportový klub Nesvady
30
9
4
17
36:73
31
P
V
P
R
V
13
FC NededFC NededFC Neded
30
9
4
17
40:81
31
P
P
V
P
P
14
TJ Družstevník Dvory nad ŽitavouTJ Družstevník Dvory nad ŽitavouTJ Družstevník Dvory nad Žitavou
30
8
5
17
45:54
29
V
P
P
V
P
15
Futbalový klub Slovan ŠahyFutbalový klub Slovan ŠahyFutbalový klub Slovan Šahy
30
4
12
14
31:52
24
V
R
P
P
R
16
ŠK TvrdošovceŠK TvrdošovceŠK Tvrdošovce
30
2
4
24
24:97
10
P
P
P
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hrali druhú ligu, góly za nich strieľal Weiss. Mestečko piva chce ísť vyššie