Bartyová jednoznačne zdolala Kvitovú a postúpila do semifinále majstrovstiev sveta

Ashleigh Bartyová po výhre nad Petrou Kvitovou na MS WTA 2019.
Ashleigh Bartyová po výhre nad Petrou Kvitovou na MS WTA 2019. (Autor: Andy Wong - TASR/AP)
TASR|31. okt 2019 o 13:26

Z postupu sa teší aj Benčičová.

MS WTA Tour 2019

Červená skupina

Ashleigh Bartyová (1-Aus.) - Petra Kvitová (6-ČR) 6:4, 6:2

Belinda Benčičová (7-Švaj.) - Kiki Bertensová (Hol.) 7:5, 1:0 - Bertensová vzdala

ŠEN-ČEN. Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová sa stala druhou semifinalistkou dvojhry na MS WTA Tour v čínskom Šen-čene.

Svetová jednotka a najvyššie nasadená hráčka turnaja si zabezpečila účasť medzi najlepšou štvoricou podujatia po štvrtkovom triumfe v červenej skupine nad Českou Petrou Kvitovou 6:4 a 6:2.

Kvitová natiahla neúspešnú sériu

Tá jej kládla odpor len v úvodnom sete, no v piatom geme prehrala svoje podanie a Bartyová, ktorá si už v nedeľu zabezpečila post koncoročnej svetovej jednotky, sa následne ujala vedenia 4:2 a už dopodávala do víťazného konca.

V druhej sade zobrala svojej súperke hneď jej prvé podanie, následne aj druhé a dostala sa do vedenia 4:0. Kvitová ešte zdramatizovala duel, keď znížila na 2:5, ale Austrálčanka si už postup nenechala vziať.

"Myslím si, že som dnes hrala veľmi dobre. Vedela som, že musím byť agresívna a som veľmi šťastná, že mám šancu pokračovať na tomto podujatí," uviedla po zápase víťazka.

Kvitová triumfovala na MS WTA Tour pri svojom debute v roku 2011 a v roku 2015 bola neúspešná finalistka. Od tohto momentu však pri ďalších dvoch účastiach na podujatí nevyhrala ani jeden zápas a teraz natiahla neúspešnú sériu už na sedem duelov.

Bertensová vzdala duel o postup

Treťou semifinalistkou sa stala Švajčiarka Belinda Benčičová. Siedma nasadená hráčka turnaja sa dostala medzi najlepšiu štvoricu po tom, čo jej súperka Kiki Bertensová z Holandska vzdala štvrtkový priamy duel o postup pre zdravotné problémy za stavu 5:7 a 0:1.

Náhradníčka za zranenú Naomi Osakovú pritom mala duel dobre rozohraný, keď v úvodnom sete viedla už 5:3, no nedokázala dopodávať do víťazného konca, v závere stratila dvakrát podanie a prehrala ho 5:7.

V druhom predviedla Benčičová čistú hru, no jej súperka si následne vyžiadala na kurt svojho fyzioterapeuta a chvíľu na to duel skrečovala. Pre Švajčiarku to bolo vôbec prvé víťazstvo v štyroch dueloch s Holanďankou.

"Veľmi ma to za ňu mrzí. Možno jej došiel dych, je koniec sezóny a všetky sme vyčerpané. Som však šťastná z toho, ako som bojovala v prvom sete a nadšená, že som v semifinále. Snívala som o tom, keď som bola zranená. Tá tvrdá práca naozaj prináša ovocie," povedala Benčičová.

V semifinále sa stretne s Jelinou Svitolinovou a Bartyovú čaká víťazka piatkového duelu fialovej skupiny medzi Simonou Halepovou a Karolínou Plíškovou.

Tabuľka Červenej skupiny

ZVPSkóreB
1.Ashleigh Bartyová3215:32postup do semifinále
2.Belinda Benčičová3214:32postup do semifinále
3.Kiki Bertensová2112:21
4.Petra Kvitová3032:20
.Naomi Osaková1102:11odstúpila pre zranenie

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bartyová jednoznačne zdolala Kvitovú a postúpila do semifinále majstrovstiev sveta