Slovensko prekonalo samo seba, tak vysoko ešte nebolo

Paulína Hudáková (vpravo) prekonala rekord svetového šampionátu v produktivite.
Paulína Hudáková (vpravo) prekonala rekord svetového šampionátu v produktivite. (Autor: TASR)
Martina Janíková|8. dec 2017 o 18:55

Slovenské florbalistky budú v sobotu hrať o piate miesto.

BRATISLAVA. Polovicu zápasu boli rovnocennými súpermi veľkému favoritovi. Slovenské florbalistky vo štvrťfinále vyzvali vicemajstra sveta z Fínska. Boli jasnými outsidermi.

Zápas však začali skvelo. Dvakrát viedli a držali so súperkami krok. V druhej časti zápasu sa však ukázala väčšia kvalita Fínok, ktoré napokon vyhrali 6:2.

Slovenky však zanechali skvelý dojem. Tlieskali im takmer štyri tisícky fanúšikov. Tím okolo kapitánky Lucie Košturiakovej predviedol najlepší výkon v histórii slovenského florbalu a siahal na účasť v semifinále.

"Myslím si, že naša reprezentácia urobila kus práce. Turnaj sa však pre nás ešte nekončí, chcem skončiť na piatom mieste. A potom si môžeme povedať, že sme sa posunuli ďalej," povedala slovenská útočníčka Denisa Ferenčíková.

Nehrávajú proti najlepším

Slovenky sa na svetovom šampionáte v Bratislave predstavili medzi slabšími tímami. Celkovo im chýba pravidelná konfrontácia s elitnými družstvami.

Tešíme sa na duel proti Lotyškám. Máme im čo vracať. Chceme ich zdolať a verím, že nás fanúšikovia prídu podporiť.


Katarína Klapitová

"Je škoda, že nehráme viac kvalitných zápasov - s Fínskom, so Švédskom, s Českom alebo so Švajčiarskom. Tým, že sme v spodnej časti pavúka, nemáme možnosť hrať s top tímami," doplnila dlhoročná slovenská reprezentantka Ferenčíková.

To sa však po šampionáte v Bratislave zmení. Slovenky si vybojovali postup medzi najlepšiu osmičku, špičku svetového florbalu. Zaslúžene.

"V zápase proti Fínsku sme ukázali, že slovenský florbal ide hore. Ak budeme hrať tak ako vo štvrtok, piate miesto je naše," myslí si brankárka Karolína Krištofová.

Slovenka prekonala rekord

Počas celého šampionátu patrí k líderkám reprezentácie útočníčka prvej formácie Paulína Hudáková. V šiestich zápasoch strelila jedenásť gólov a na ďalších pätnásť prihrala.

Stále iba 19-ročná Slovenka prekonala rekord šampionátu v produktivite. Tvrdí však, že štatistiky veľmi nesleduje.

"Asi ako pre každého hráča, tak aj pre mňa je to skvelý pocit, keď sa mi podarí dať na medzinárodnej scéne gól. O to krajšie je, keď ich v zápase strelím štyri," povedala Hudáková.

Slovenské florbalistky v súboji o umiestnenie v piatok zdolali Nórsko 7:4, hoci prehrávali už 1:3. Hudáková strelila dva góly a pridala jednu asistenciu.

Takto Slovenky otočili zápas s Nórskom

Už teraz je jasné, že Slovenky dosiahnu svoje najlepšie umiestnenie na majstrovstvách sveta. Doteraz ním bola ôsma priečka z predchádzajúceho šampionátu. Teraz budú najhoršie šieste.

V sobotu o 11.15 ich čaká súboj o piate miesto proti Lotyšsku. Na minulom šampionáte práve s nimi prehrali po samostatných nájazdoch v boji o postup do zápasu o piatu priečku.

Slovenské florbalistky dúfajú aj v podporu divákov, ktorá ich sprevádzala počas celého šampionátu.

"Tešíme sa na duel proti Lotyškám. Máme im čo vracať. Chceme ich zdolať a verím, že nás fanúšikovia prídu podporiť," uzavrela slovenská útočníčka Katarína Klapitová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slovensko prekonalo samo seba, tak vysoko ešte nebolo