Prišli dve nové posily. Po zápase s Nórskom bude známa finálna nominácia

Na snímke hráči Slovenska oslavujú víťazstvo 6:1 v prípravnom zápase pred hokejovými MS 2019 Slovensko - Veľká Británia v Poprade 4. mája 2019.
Na snímke hráči Slovenska oslavujú víťazstvo 6:1 v prípravnom zápase pred hokejovými MS 2019 Slovensko - Veľká Británia v Poprade 4. mája 2019. (Autor: Oliver Ondráš TASR)
Sportnet|6. máj 2019 o 12:29

V kádri je teraz 28 hokejistov.

BRATISLAVA. Realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie bude mať v poslednom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta v Bratislave a Košiciach (10. - 26. mája) k dispozícii aj dvoch nových mužov.

Nóri budú tvrdší oriešok

Do kádra v pondelok pribudnú brankár Patrik Rybár a útočník Michal Krištof. Gólman Grand Rapids Griffins pricestoval na Slovensko už minulý týždeň, ale do tréningového procesu sa nemohol zapojiť pre chýbajúci výstroj.

Center fínskeho Kärpätu Oulu mal do soboty klubové povinnosti, keďže jeho tím neúspešne bojoval o titul vo fínskej najvyššej súťaži.

MS v hokeji: Pozrite si, ako vyzerá vnútro Steel arény v Košiciach: fotogaléria

6.5.2019

V kádri slovenského národného tímu sa nachádza momentálne 28 hokejistov - traja brankári, deviati obrancovia a šestnásti útočníci.

"Proti Nórsku to nebude ľahký zápas, ale ak budeme plniť tie veci, ktoré sme plnili aj proti Británii, tak budeme úspešní," uviedol útočník Róbert Lantoši. Po dni voľna sa reprezentanti budú od pondelka pripravovať v Košiciach, ktoré budú ich dočasným domovom až do konca základnej A-skupiny.

Rovnaký problém so zakončením

Pre slovenský tím je Nórsko známejší súper než bola Veľká Británia. Rovnako ako Slováci, aj severania sa počas prípravného obdobia trápili v koncovke a väčší počet gólov nastrieľali až v predošlom prípravnom zápase proti Dánsku (4:3 po predĺž.). Predtým strelili v šiestich zápasoch iba dva góly.

"Bude to ťažší zápas ako proti Veľkej Británii. Musíme sa na to dobre pripraviť a vyhrať, aby sme išli do šampionátu víťazne naladení," poznamenal útočník Matúš Sukeľ, ktorý rovnako ako Lantoši gólovo prispel k výhre nad Britmi.

Generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan oznámi finálnu nomináciu pozostávajúcu z 25 hráčov v utorok po dueli s Nórskom (o 18.00 h v Michalovciach).

Informácie priniesol oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Káder slovenskej reprezentácie na prípravný zápas proti Nórsku:

Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín., 9/0), Marek Čiliak (Kometa Brno/ČR, 11/0), Patrik Rybár (Grand Rapids Griffins/AHL, 7/0)

Obrancovia: Mário Grman (HC Slovan Bratislava/KHL, 23/0), Patrik Koch (HC Košice, 11/0), Marek Ďaloga (Mora IK/Švéd., 86/9), Michal Čajkovský (Dinamo Moskva/KHL, 54/5), Martin Fehérváry (HV 71/Švéd., 24/1), Christián Jaroš (Ottawa Senators/NHL, 28/3), Andrej Sekera (Edmonton Oilers/NHL, 74/10), Erik Černák (Tampa Bay Lightning/NHL, 3/0), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs/NHL, 24/2)

Útočníci: Dávid Bondra (HK Poprad, 26/4), Dávid Buc (HC Slovan Bratislava/KHL, 32/3), Samuel Buček (HK Nitra, 7/3), Róbert Lantoši (HK Nitra, 10/2), Adam Liška (HC Slovan Bratislava/KHL, 9/2), Mário Lunter (HC '05 iClinic Banská Bystrica, 6/0), Ladislav Nagy (HC Košice, 115/34), Matúš Sukeľ (HC Slovan Bratislava/KHL, 22/2), Marián Studenič (Binghamton Devils/AHL, 5/1), Richard Pánik (Arizona Coyotes/NHL, 40/3), Tomáš Tatar (Montreal Canadiens/NHL, 49/12), Tomáš Zigo (HC '05 iClinic Banská Bystrica, 11/2), Marko Daňo (Manitoba Moose/AHL, 28/6), Libor Hudáček (Bíli Tigři Liberec/ČR, 94/20), Tomáš Marcinko (Oceláři Třinec/ČR, 67/4), Michal Krištof (Kärpät Oulu/Fín, 26/3)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Prišli dve nové posily. Po zápase s Nórskom bude známa finálna nominácia