V reprezentácii plakal i žiaril. Ramsayho tím posilnil mladík, ktorý hral aj v NHL

Christián Jaroš by mal mať miestenku na MS istú.
Christián Jaroš by mal mať miestenku na MS istú. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|24. apr 2018 o 12:53

Rád hrám ofenzívne i defenzívne. Prijmem však každú úlohu, ktorú dostanem, hovorí Christián Jaroš.

BRATISLAVA. Bez hokejového výstroja pôsobí ostýchavo a neohuruje silnými rečami. Na ľade ho však vidieť vďaka veľkej postave i hokejovým zručnostiam.

Christián Jaroš patrí medzi najväčšie talenty slovenského hokeja. V tejto sezóne si v dvoch zápasoch zahral za Ottawu v NHL.

Má 22 rokov a najbližšie desaťročie môže byť stabilnou súčasťou národného tímu a lídrom obrany.

„Jaroš fyzicky dospel už v osemnástich. Posledný rok som ho nesledoval, ale kým pôsobil vo Švédsku, hral perfektne. Verím, že zámorie mu pomohlo ľudsky i herne. Naozaj som naňho zvedavý,“ priznal skúsený obranca Dominik Graňák.

Bronz, zlato, žltý dres a plač

Na 192 centimetrov vysokého obrancu sú zvedaví aj fanúšikovia. Prvýkrát si ho mohli viac všimnúť pred štyrmi rokmi na juniorskom svetovom šampionáte, na ktorom získali slovenskí mladíci na čele s Réwayom, Cehlárikom či Godlom bronzové medaily.

Už vtedy Jaroš hrával prvú švédsku ligu za Luleu, kde aj s druhým slovenským mladíkom Petrom Cehlárikom vyhrali Ligu majstrov.

„Bronz je o čosi vzácnejší ako zlato. V dvadsiatke som si užil viac času na ľade a plnil dôležitejšie úlohy. V Lige majstrov som hral menej. Aj keď vo finále som nastúpil v prvej obrannej dvojici,“ priznal Jaroš.

Vtedajší tréner národného tímu Zdeno Cíger ho vytiahol aj do seniorskej reprezentácie. Na šampionát do Česka sa však ešte nedostal. Prečo?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V reprezentácii plakal i žiaril. Ramsayho tím posilnil mladík, ktorý hral aj v NHL