Američania nedopustili prekvapenie, porazili Talianov

Američania vyhrávajú nad Talianskom.
Američania vyhrávajú nad Talianskom. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|10. máj 2017 o 16:15

Taliani prehrali s Američanmi 0:3.

A-skupina:

USA - Taliansko 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Góly: 6. Nelson, 26. Nelson (Larkin), 28. Lee (Gaudreau, Larkin)

Rozhodcovia: Hribik (ČR), Linde (Švéd.) - Lazarev (Rus.), Malmqvist (Švéd.), vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0.

Taliansko: Andreas Bernard - Larkin, Zanatta, Hofer, Helfer, Egger, Glira, Miglioranzi - Scandella, Morini, Andergassen - Insam, Anton Bernard, Traversa - D. Kostner, Frigo, S. Kostner - Lambacher, Goi, Frank - Gander.

USA: Howard - DeKeyser, Trouba, Hanifin, Murphy, Van Riemsdyk, McAvoy, Brickley - Lee, Eichel, Gaudreau - Nelson, Larkin, Compher - Keller, Dvorak, Bjugstad - Greenway, Bjork, Copp.

KOLÍN NAD RÝNOM. Hokejisti USA si v A-skupine na MS v hokeji 2017 v Kolíne pripísali vo svojom štvrtom zápase tretie víťazstvo za sebou, so súperom z Talianska si v stredu poradili 3:0. Američania sa v zápase presadili v rovnovážnom počte, ale aj v presilovke i oslabení.

Talianom patrí v A-skupine so ziskom jedného bodu naďalej ôsma pozícia, piaty zápas na šampionáte odohrajú v piatok, keď o 16.15 h vyzvú Švédov. Zatiaľ deväťbodoví Američania nastúpia o deň neskôr proti Lotyšsku (12.15).

Hlas po zápase:

Noah Hanifin, obranca USA: "Vyhrali sme 3:0, no mali sme veľa ďalších šancí, z ktorých sme mohli skórovať. Taliani však ukázali, že na turnaji nie je slabý súper a najmä svojou defenzívou nám robil problémy. Po prvom zápase sme sa rozohrali a hráme stále lepšie. Teraz máme dva dni voľna, počas ktorých si oddýchneme a pripravíme sa na ďalšie zápasy turnaja. Máme dobrú pozíciu pred dôležitejšou časťou šampionátu."

Dylan Larkin, útočník USA: "Vždy, keď mám na sebe tento dres, je to pre mňa veľká česť. Po klubovej sezóne som mal veľkú chuť prísť a teraz som rád, že som tu. Všetci z tímu chceme sezónu zakončiť úspechom a ideme za ním. Máme tu skvelú partiu, ktorá chce vyhrať medaily."

Online prenos MS v hokeji 2017: USA - Taliansko

Majstrovstvá sveta Skupina A 2016/2017
10.05.2017 o 16:15
USA
3:0
(1:0, 2:0, 0:0)
60' minúta
Ukončený
Taliansko
Prehľad
Góly a asistencie: 6. B. Nelson, 26. B. Nelson (D. Larkin), 28. Lee (J. Gaudreau, D. Larkin). Rozhodca: Hribik (CZE), Linde (SWE) – Lazarev (RUS), Malmqvist (SWE).
Prenos
Americká hokejová reprezentácia tretíkrát v rade zabodovala naplno a necháva zabudnúť na úvodnú prehru s Nemeckom. Zámorský výber dnes ovládol duel s Taliansko v tréningovom tempe a triumfoval 3:0. Dvakrát sa presadil Brock Nelson a jeden presný zásah pridal Anders Lee.
Najlepší hráči zápasu: Brock Nelson (USA) – Luca Zanatta (Taliansko).
Strely na bránu: 32 – 9.
Koniec zápasu.
59:23
Američania sa v závere duelu snažia ešte upraviť skóre, ale Taliani pozorne bránia a už nechcú inkasovať.
58:50
Anders Bjork vypálil priklepom spomedzi kruhov a Andreas Bernard jeho pokus neudržal. Andrew Copp sa však nedostal k dorážke.
58:15
Noah Hanifin vystrelil od modrej čiary a jeho pokus nechtiac tečoval jeden z talianskych hokejistov. Takmer si strelil vlastný gól.
57:26
Zámorský výber sa usadil v útočnom pásme, ale puk ťahá iba po rohoch klziska, odkiaľ Talianom nehrozí nebezpečenstvo.
56:45
Posledná tretina dnešného zápasu je najmenej atraktívna v doterajšom priebehu kolínskej skupiny. Američania dokráčajú k trom bodom.
56:13
Andrew Copp mohol ísť do rýchleho brejku, ale namiesto koncovky zvolil kľučku smerom od brány.
55:10
Luca Zanatta vystrelil príklepom od modrej čiary, ale puk letel ďaleko od americkej brány.
54:23
Taliansko vyslalo na Howarda dve strely v tretej tretine. Dokopy čelil americký gólman iba siedmim pokusom súpera.
53:42
Nasleduje posledná reklamná prestávka dnešného zápasu. Po krátkej úprave ľadovej plochy sa odohrá záverečných šesť minút.
52:54
Taliani dnes určite nebudú bodovať a o záchranu musia zabojovať v ďalších dueloch. Ešte ich čakajú Švédi, Nemci a Dáni.
52:10
Connor Murphy kvalitne vypálil od modrej čiary. Jeho príklep stlmila až lapačka talianskeho brankára.
50:57
Zápas sa už len dohráva, ale čas plynie rýchlo, pretože vidíme minimum prerušení.
50:15
Američania zakombinovali takmer do prázdnej brány. Christian Dvorak stál pred odkrytou sieťou, ale nedokázal usmerniť puk správnym smerom.
49:35
Clayton Keller ostal voľný medzi kruhmi, vystrelil švihom, ale puk poslal vysoko nad taliansku bránu.
48:13
Jacob Trouba nahadzoval puk od modrej čiary, ale ten sa nedostal k bráne, pretože ho Taliani zachytili.
47:31
Giulio Scandella prebral prihrávku na modrej čiare a mohol pokračovať smerom na bránu. Zastavil ho však ofsajd.
47:05
Američania takisto nie sú príliš strelecky aktívni a radšej iba kontrolujú puk na hokejkách. Bernarda ohrozili len dvakrát.
46:24
Taliansky tím sporadicky navštevuje útočné pásmo, ale tam nedokáže nič vymyslieť. V tretej tretine zatiaľ nevystrelil do priestoru brány.
45:42
Clayton Keller posielal krížnu prihrávku naprieč celým pásmom na voľného spoluhráča, no talianska defenzíva jeho úmysel vystihla.
44:50
Taliani hrali včera vyrovnaný duel s Lotyšskom, no náročný program dvoch zápasov za dva dni sa na nich v závere podpisuje.
43:41
Američania naďalej kontrolujú vývoj zápasu. Talianom dovolili v doterajšom priebehu iba päť striel na bránu Jimmyho Howarda.
43:05
Anders Bjork nebezpečne tečoval strelu od modrej čiary tesne pred talianskou bránou. Puk letel vedľa.
42:12
Na opačnom konci klziska mohol zakončovať z pravého krídla Christian Dvorak, ale jeden z talianskych hokejistov jeho strelu zblokoval.
41:40
Diego Kostner skúsil strelu švihom z pravého krídla. Puk poslal do bezpečnej vzdialenosti od americkej brány.
41:28
Úvod záverečného dejstva neprináša nič zaujímavé. Pre hráčov aj divákov je to miestami zbytočné trápenie, ktoré budú ešte musieť vydržať.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Strely na bránu: 23 – 5.
Americkí hokejisti naďalej kraľovali ľadovej ploche a Talianov pohodlne držali na dištanc. V tréningovom tempe dokázali pridať ďalšie dva góly, keď sa presadil v oslabení Brock Nelson a v presilovke skóroval Anders Lee.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:35
Americký tlak bol prerušený, pretože puk opustil hraciu plochu. Nasleduje však vhadzovanie pred Andreasom Bernardom.
39:01
Taliani konečne získali puk do svojej moci a mohli vystriedať. Ich snaha však skončila v strednom pásme.
38:18
Američania súpera zatlačili ako počas presilovky. Už viac ako minútu točia Talianov v pásme, ale chýba im presnosť v zakončení.
37:05
Noah Hanifin zakončoval z osi klziska, mal dostatok času na to, aby namieril, no jeho strelu zblokovala talianska defenzíva.
36:32
Dylan Larkin skúsil nahodiť puk z pravého krídla pred bránu, ale tam nemal dostatočnú podporu spoluhráčov.
35:56
Clayton Keller nebezpečne tečoval puk pred talianskou bránou, ale ten smeroval tesne vedľa.
35:10
importantPo skončení oslabenia zaútočil na pravom krídle Armin Helfer, posunul puk pred bránu Antonovi Bernardovi, ale ten sa pred Howardom nedokázal dobre zorientovať.
35:02
Zámorský výber celé dve minúty strávil v útočnom pásme, no zbytočne váhal s koncovkou. Namiesto streľby volil iba prihrávky.
33:59
Američania dlho kombinovali, ale vôbec nestrieľali. Majú trojgólový náskok, a tak pokračujú už len v tréningu.
33:02
Američania dostávajú výhodu presilovej hry. Luca Zanatta inkasoval dve minúty za nedovolenú hru s vysokou hokejkou.
32:15
Ďalšie talianske prečíslenie dopadlo takisto nepresnosťou. Marco Insam nevedel, či ma prihrávať alebo strieľať, tak neurobil nič.
31:10
Taliani sa dostali do nebezpečného brejku troch proti jednému, ale situáciu zbytočne prekombinovali a Howarda neohrozili.
30:35
Daniel Frank vyprodukoval veľmi nepresnú prihrávku na svojho spoluhráča v krídelnom priestore. Pri puku sú zase Američania.
30:00
Sme presne v polovici riadneho hracieho času. Američania strelili už tri góly a kontrolujú si bezpečný náskok.
29:24
Giovanni Morini zakončoval z ľavého kruhu bez prípravy, ale jeho strela výrazne minula americkú bránu.
28:30
Američania síce pristupujú k zápasu ľahkovážne, ale aj tak sú jasne lepší a kraľujú na ľade nielen herne, no aj výsledkovo.
27:47

27:47
goalUSA dali gól! Johnny Gaudreau získal puk medzi kruhmi, ale rozhodoval sa ešte prihrávať. Pred bránou stál ANDERS LEE, ktorý puk dotlačil za Andreasa Bernarda. Asistencie: Johnny Gaudreau, Dylan Larkin.
27:24
Taliansky tím stratil puk vo vlastnom pásme a problém riešil iba faulom. Tommaso Goi si vyslúžil dve trestné minúty za sekanie.
26:39
Taliani sa dostali na dostrel americkej brány až v úplnom závere presilovky, ale Giovanni Morini nebol pred Howardom úspešný.
25:53

25:53
goalUSA dali gól! Zámorský výber zaútočil vo vlastnom oslabení a zvýšil svoj náskok. V situácii dvoch proti jednému Dylan Larkin ideálne našiel BROCKA NELSONA, ktorý puk len jemne usmernil do siete. Asistencia: Dylan Larkin.
25:26
Talianska snaha o prechod do útočného pásma je zatiaľ márna. Američania sa pohodlne bránia.
24:39
Jack Eichel oslabil svoj tím. Americký útočník dostal dve trestné minúty za hrubosť.
23:54
Američania postupne získavajú hernú prevahu, ale stále hrajú veľmi uvoľnene a akoby sa im ani nechcelo streliť ďalší gól.
23:38
importantGiulio Scandella ostal stáť na útočnej modrej čiare, pričom na neho Američania úplne zabudli. Mali však šťastie, že puk nespracoval.
22:45
Po strate puku talianskych hráčov v obrannom pásme strieľal od modrej čiary Charlie McAvoy, no jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
21:45
Taliani sa postupne osmelili, pretože vidia Američanov hrajúcich na pol plynu. Thomas Larkin strieľal spoza obrancu do Howarda.
20:58
Simon Kostner sa takmer ocitol vo výbornej pozícii medzi kruhmi. Na poslednú chvíľu mu však puk preskočil hokejku.
20:25
Na opačnom konci klziska strieľal švihom Charlie McAvoy, ktorý našiel iba pripraveného Andreasa Bernarda.
20:13
Giulio Scandella získal puk na pravom krídle, skúsil vystreliť spoza hráča, ale ten predviedol úspešný blok.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Strely na bránu: 9 – 2.
Američania boli v doterajšom priebehu jasne lepší, ale svoju prevahu pretavili do jediného gólu, ktorý dosiahol Brock Nelson po zlej rozohrávke Talianov. Vo zvyšku prvej tretine hral zámorský výber exhibičný hokej a súpera k ničomu nepustil.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:34
Záver úvodného dejstva prináša viacero nepresností na oboch stranách. Čaká sa na prestávku.
18:32
Luca Frigo ostal zabudnutý na ľavom krídle, ale bol z uhla. Napriek tomu skúsil strelu, ktorá smerovala tesne vedľa.
18:11
Daniel Brickley vyskúšal pozornosť talianskeho gólmana nahodením od modrej čiary. Andreas Bernard zasiahol na dvakrát.
17:21
Taliansky tím sa nedokázal predrať cez stredné pásmo. Nepresná prihrávka znamenala zakázané uvoľnenie.
16:57
Jacob Trouba mal pred sebou otvorený priestor, vypálil od modrej čiary, no Andreas Bernard vytiahol kvalitný zákrok.
16:21
Američania zbytočne špekulujú v útoku, hrajú na krásu, chcú pobaviť divákov, ale neprináša to úspech.
15:37
Jack Eichel zachytil prihrávku od Johnnyho Gaudreaua tesne za modrou čiarou, takže rozhodcovia odpískali ofsajd. Nasleduje reklamná prestávka.
15:04
Talianom sa nedarí prejsť do útočného pásma. Únik Scandellu vo vlastnom oslabení bol ojedinelou záležitosťou.
13:58
Američania odohrali presilovku profesorsky. Namiesto streľby si len prihrávali a čakali, že sa im zjaví prázdna brána.
13:32
Nick Bjugstad spracoval puk v blízkosti brány, otočil sa s ním, no nemieril presne a Bernard nemusel zasahovať.
12:43
importantGiulio Scandella predviedol vynikajúcu individuálnu akciu v oslabení. Zrýchlil v strednom pásme, prešiel okolo amerického zadáka, ale švihom tesne minul bránu.
12:26
Jack Eichel dobre zakončoval z ľavého krídla. Do jeho strely však strčil hokejku spoluhráč a usmernil puk do rohu.
11:58
Giovanni Morini po strate puku fauloval jedného z Američanov a dostal dve minúty za podrazenie.
11:36
Taliani sa vydali do rýchleho brejku. Giovanni Morini si už pripravoval pozíciu na streľbu, ale v kľúčovom momente bol odstavený.
10:39
Americký kapitán Connor Murphy pritvrdil na modrej čiare, kde zložil na ľad čistým hitom Diega Kostnera.
09:35
Američania hrajú v tréningovom tempe, ale napriek tomu majú jasnú prevahu a súpera nepúšťa ani k puku.
09:21
Na konci peknej americkej kombinácie bol obranca Trevor van Riemsdyk, ktorého príklep od modrej čiary našiel iba Bernardovu lapačku.
08:46
Zápasu chýba vyššie tempo aj lepšia atmosféra. V hľadisku sú prevažne neutrálni fanúšikovia, pretože Taliansko a USA majú na šampionáte minimum priaznivcov.
08:19
Presilovka talianskeho tímu je na konci. Počas nej sa neudialo nič zaujímavé. Američania zvládli prvé oslabenie.
07:00
Taliansko zatiaľ iba naháňalo puk okolo mantinelu. Američania ho dokázali vyhodiť cez všetky čiary.
06:19
Taliani majú šancu vymaniť sa spod tlaku, pretože Christian Dvorak urobil útočný faul. Dostal dve minúty za sekanie.
05:41
Američania hrajú naďalej pred talianskou bránou. Miestami to vyzerá ako presilovka.
05:17

05:17
goalUSA dali gól! Taliansky obranca prihrával naslepo spoza brány, ale našiel iba úplne voľného BROCKA NELSONA, ktorý pohodlne namieril a poslal puk nechytateľne do pravého horného rohu. Bez asistencie.
04:36
Charlie McAvoy ukončil obliehanie talianskej brány strelou švihom z ľavého krídla, ktorá bola zastavená Bernardom.
04:15
Zámorský výber roztočil kolotoč v útočnom pásme talianskeho tímu, ale hrá až príliš exhibične.
03:24
Úvod zápasu je zatiaľ veľmi slabý. Plno nepresností na oboch stranách. To vyhovuje skôr Talianom.
03:05
Američanom viazne rozohrávke, pretože v strednom pásme stoja piati talianski hokejisti a kazia hru.
02:14
Nedorozumenie v americkej rozohrávke. Dvakrát po sebe sa tím Jeffa Blashilla nedokázal presadiť.
01:46
Taliani nedokázali rozohrať z vlastného obranného pásma, ale puk aspoň dostali ďaleko od brány Bernarda.
01:02
Američania sú nasťahovaní v útočnom pásme a ostreľujú talianskych hráčov. Pokusy Leeho aj Troubu boli zblokované.
00:14
Američania sa zmocnili puku a rozbiehajú prvú útočnú akciu. Dnes hrajú v tmavomodrých dresoch, Taliani v bielych.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

USA: Howard (Hellebuyck) – Trouba, DeKeyser, C. Murphy (C), Hanifin, McAvoy, T. van Riemsdyk, Brickley – J. Gaudreau, Eichel, Lee – Compher, D. Larkin (A), B. Nelson (A) – Bjugstad, Dvorak, Keller – Copp, Bjork, Greenway.

Taliansko: And. Bernard (Cloutier) – T. Larkin, L. Zanatta, Hofer, Helfer (A), Egger, Glira, Miglioranzi – Scandella, Morini, Andergassen – Insam, Ant. Bernard (C), Traversa – Frigo, D. Kostner (A), S. Kostner – Goi, Lambacher, Frank.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu priamo z dejiska MS v hokeji 2017. V kolínskej A-skupine môže výber USA potvrdiť dobrú formu proti outsiderovi z Talianska.

USA začali svetový šampionát tesnou porážkou 1:2 s domácim Nemeckom. Vtedy doplatili na menšiu zohratosť a množstvo nevyužitých šancí. Hokejovú kvalitu pretavili do výsledku až v druhom súboji proti Dánsku, ktoré rozstrieľali jasne 7:2. Počas celých šesťdesiatich minút mali hernú prevahu, ale do polovice duelu ich škandinávsky výber trápil. V zápase sa zaskvel predovšetkým mladý útočník Clayton Keller, ktorý strelil hetrik. V pondelok narazili Američania na kvalitný výber Švédska. V dueli trikrát prehrávali (0:1, 1:2 a 2:3), ale vždy sa dokázali dotiahnuť a vo vyrovnanom závere strhli víťazstvo na svoju stranu. Tečom Murphyho strely od modrej čiary rozhodol útočník J. T. Compher. Veľký podiel na cennom triumfe mal aj dvojgólový Johnny Gaudreau.

Taliansko získalo v prvých troch zápasoch na turnaji jediný bod, ale mohlo ich mať prekvapivo viac. Staronový účastník elitnej kategórie v otváracom stretnutí trápil Slovensko a mal na dosah víťazstvo v riadnom hracom čase. Po góloch Moriniho s Frigom viedol viac ako minútu pred koncom 2:1, ale potom inkasoval od Hudáčka a v predĺžení od Čerešňáka. Nasledoval súboj proti favorizovaným Rusom, ktorí Taliani podľa očakávania vysoko prehrali. Od výberu Olega Znaroka dostali debakel 1:10, keď so súperom držali krok iba do prvých minút druhej tretiny. V treťom vystúpení proti Lotyšom však siahali na ďalšie prekvapenie. Proti doteraz neporazenému tímu viedli rýchlo 1:0 vďaka strele Insama a napriek relatívne rýchlemu vyrovnaniu súpera, bojovali o body. Vidina remízy v riadnom hracom čase sa im však rozplynula v 59. minúte, keď skóroval druhýkrát v zápase Džerinš a upravil na konečných 1:2.

Američania odohrali s Talianmi prípravný duel tesne pred štartom turnaja, v ktorom vyhrali presvedčivo 5:2. Na pôde svetového šampionátu sa tieto reprezentácie stretli naposledy v roku 2010. Zámorský výber vtedy účinkoval v skupine o záchranu, kde triumfoval 3:2 po samostatných nájazdoch.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Američania nedopustili prekvapenie, porazili Talianov